Τι έγινε ρε παιδιά; Ήρθε η ανάπτυξη;

Αυτό το φθινόπωρο δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

 

Έχει απ’ όλα.

Ανασχηματισμό, θανάτους, κηδείες, αυξήσεις, πλαστά πιστοποιητικά, μπόλικη ανάπτυξη και δυστυχώς, ως συνήθως, μαύρα μαντάτα για τον μέσο Έλληνα.

Οι σφαλιάρες πέφτουν σαν χαλάζι και οι εξελίξεις τρέχουν.

Μάλιστα, άρχισε για τα καλά και η αναπόφευκτη αποδόμηση του (σμιλεμένου) πρωθυπουργού, όχι μόνο από τους συνήθεις υπόπτους «αριστερούς», αλλά και από τους υπόλοιπους, ακόμη και από κάποιους πούρους νεοδημοκράτες, που αντιλήφθηκαν πλέον ότι η ΝΔ του Κυριάκου κάθε άλλο παρά η ΝΔ που ξέρανε και αγαπούσανε είναι, και σπεύδουν να ενταχθούν στο ανερχόμενο κίνημα των κοψοχέρηδων.

Χώρια που μάλλον χάθηκε στο ψηφιακό υπερπέραν εκείνο το περίφημο μητρώο στελεχών, οπότε οι διορισμοί έχουν αποκλειστικά εσάνς αριστεράς…

Αν δηλαδή δεν πέρασες από Ρήγα Φεραίο, ΚΝΕ, Πασόκ, ή Ποτάμι, δεν έχεις ελπίδες διορισμού.

Μόνο οι πρώην αγωνιστές του ΕΚΚΕ αποκλείονται, διότι όπως λένε οι γνωρίζοντες ο Κυριάκος έχει κόκκινες γραμμές. «Ε, Όχι και Μαοϊκούς» φέρεται να έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του.

Εξ ου και έχει μείνει έξω από τον χορό των κυβερνητικών διορισμών ο Τσουκάτος, που το όνομά του έπαιζε για υφυπουργείο.

Πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει στα υπουργικά συμβούλια. Πως θα συνεργαστούν οι Θεοδωρικάκος (ΚΝΕ) με τον Στυλιανίδη (Ρήγας Φεραίος), όταν αυτές οι δυο «παρατάξεις» πλακώνονταν κάποτε στο ξύλο μέσα στα αμφιθέατρα λόγω ιδεολογικών διαφορών;

Εκτός και αν τους συμφιλιώσουν οι νηφάλιοι και νουνεχείς προερχόμενοι από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, που τον είχε διώξει ο Καραμανλής από τη ΝΔ, και που σήμερα αποτελούν τον πυρήνα του υπουργικού συμβουλίου και του επιτελικού κράτους.

Και φυσικά αν υπουργοποιηθεί και ο Ανατολάκης, όπως φημολογείται σε δημοσιογραφικά γραφεία, τότε θα μιλάμε για κανονική κυβέρνηση ΛΑΟΣ.

Πάντως, αν άκουγες Ρόμπερτ Ουίλιαμς μικρός και όχι Πάνο Τζαβέλα, δύσκολα να βρεις καρέκλα. Να τα λέμε αυτά.

Παρ’ όλ’ αυτά, παρά τις περίεργες αυτές εξελίξεις, ο Κυριάκος συνεχίζει απτόητος το σχέδιό του για μια σύγχρονη Ελλάδα, δίχως να δίνει σημασία σε δευτερεύοντα ζητήματα, όπως αυτά που προανέφερα.

Έλα όμως που εκτός από τα πετσωμένα ΜΜΕ τα οποία ακόμη κρατάνε γερά, κάποια κανάλια, 2-3 εφημερίδες και μπόλικα ειδησεογραφικά σάιτς ξεκίνησαν με τη σειρά τους το «ξετύλιγμα» του κυβερνητικού πουλόβερ, με έμφαση στις γκάφες του Μαξίμου, που όλο και αυξάνονται.

Με αποτέλεσμα να ξεσπάσει αυτό που προέβλεψα πριν από μήνες. Ήτοι, ο λαός να σπάει πλάκα μαζί σου, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους.

Έτσι λοιπόν χτες, με αφορμή την ιερή τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών για τον εκλιπόντα Μίκη, ο Κυριάκος έζησε από κοντά και λάιβ τις αποδοκιμασίες του συγκεντρωμένου πλήθους, που έφτασαν σε σημείο να φωνάζουν εν χορώ το παλιό σύνθημα των ‘60ς «Μητσοτάκη κάθαρμα».

Ενώ στη συνέχεια τον περιέλαβαν τα ανυπόληπτα σάιτς που λέγαμε, κάνοντας φτηνό χιούμορ εις βάρος του τόσο για την ομπρέλα με τη διαφήμιση 5στερου ξενοδοχείου, όσο και για τη χαλαρή έως «ιερόσυλη» στάση του με σταυροπόδι και το χέρι στην πλάτη της διπλανής καρέκλας μέσα στον ιερό ναό.

Μόνο φραπέ που δεν κρατούσε…

Κάποιοι κακεντρεχείς ωστόσο το πήγαν κι ένα βήμα παραπέρα επιμένοντας ότι φορούσε κάλτσες, από εκείνες που δίνει η Turkish Airlines στους επιβάτες των πτήσεών της. Εγώ δεν το πιστεύω.

Σιγά σιγά θα μας πουν πως κρατούσε και αποχυμωτή στα χέρια του…

Ντροπής πράγματα.

Εν τω μεταξύ, τι θυμήθηκα ο ποταπός;

Ούτε τα μαύρα χρόνια μεταξύ 2012-2015, τότε που μας πατούσαν σαν κατσαρίδες οι ανάλγητοι σαμαροβενιζέλοι, τότε που ο λαός υπέφερε και τα κινήματα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΑγαναΧτιστών κλπ. ήταν στο φόρτε τους… τότε που υπήρχαν καθημερινές λαϊκές συνελεύσεις στην πάνω και κάτω πλατεία, με διάφορα σοβιέτ να προκύπτουν εδώ κι εκεί… τότε δηλαδή που μας έλιωνε η μπότα των γερμανοντυμένων κυβερνώντων μας… ποτέ δεν είδα γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες από κάποιο πλήθος εναντίον του μπροδώτη Σαμαρά… ποτέ.

Μια δυο μούντζες έφαγε ο τότε ΠτΔ από παρελαύνοντες μαθητές, αλλά μέχρι εκεί.

Και να πει κανείς ότι τον πουλημένο εκείνο πρωθυπουργό τον συνόδευαν παντού τα ΜΑΤ, όπως π.χ. τον Αλέξη; Όχι… Ίσα ίσα που κυκλοφορούσε μέσα στον κόσμο άνευ συνοδείας διμοιριών, χωρίς να έχει πακτώσει το Μαξίμου με αστυνομικές κλούβες.

Σήμερα όμως, που δεν έχουμε ούτε μνημόνια, ούτε τρόικες, ούτε αγαναΧτιστές, η κυβέρνηση είναι αυτοδύναμη και η τότε ελπίδα του τόπου, το γελαστό παιδί με την κομπανία του είναι στα τέσσερα… τι βλέπουμε;

Αποδοκιμασίες εναντίον του πρωθυπουργού και δη στον προαύλιο χώρο της Iεράς Μητρόπολης!

Τι έγινε ρε παιδιά;

Τα ύστερα του κόσμου.

Και βέβαια δεν πιστεύω πως όλοι αυτοί ήταν ενεργούμενα του Κουτσούμπα, όπως λένε πως είπε ο Κυριάκος.

Οπότε, τι είναι;

Μάλλον γνήσια (αυτή τη φορά) αγανακτισμένοι και μελανιασμένοι συνέλληνες.

Αλλιώς δεν εξηγείται…

Έρχονται (κάποιες ήδη ήρθαν) και οι βαρβάτες αυξήσεις στα καύσιμα, στα τρόφιμα και στο ρεύμα, και οι εξελίξεις μοιάζουν καταλυτικές… προβλέπω δυστοπία.

Αν και όπως διευκρίνισε ο λαλίστατος άλλες φορές υπουργός Ανάπτυξης, δεν φταίει η κυβέρνηση γι’ αυτό αλλά οι διεθνείς συγκυρίες, η κλιματική αλλαγή, μπορεί και ο… Ντάφι Ντακ… ποιος ξέρει;

Αυτός απλά παρακολουθεί το φαινόμενο και ίσως αναλάβει δράση όταν ο φραπέ στα όρθια φτάσει τα 5 ευρώ.

Εκτός κι αν μας κατευθύνει στον καφέ από ρεβίθια (και αυτά από Αίγυπτο τα εισάγουμε), που θα τον πίνουμε στο πόδι, πανηγυρίζοντας για το 16% της ανάπτυξης που ήρθε επιτέλους!

Και πάντα με χάρτινο καλαμάκι, άσχετα αν τα ποτήρια και οι κούπες στα καφέ take away είναι από πλαστικό… λεπτομέρειες.

Όπως πανηγυρίζουμε και για το ψηφιακό κράτος, σε μια χώρα με το πιο ακριβό και ταυτόχρονα το πιο αργό ίντερνετ στον πλανήτη… δίπλα στη Γουινέα, τη Σομαλία και το Σουρινάμ.

Μέχρι και η Β. Κορέα έχει, λένε, γρηγορότερο ίντερνετ, χώρια που εκεί είναι και τσάμπα!

Τι να λέμε;

Πάμε στα εμβόλια.

Εμβολιάστηκε επιτέλους και ο αψύς Πολάκης, με κάποιους να λένε πως φοβήθηκε τον νέο υπουργό Υγείας Πλεύρη, που ήρθε αγριεμένος, και γι’ αυτό έσπευσε να συμμορφωθεί, αν και ήταν δηλωμένος αντιεμβολιαστής.

Λέτε τώρα να δούμε και κανέναν Καρανίκα να πηγαίνει εθελοντής φαντάρος, τώρα που ο σκληρός Τσακ Νόρ… Νικ Χαρντ ανέλαβε υφυπουργός Εθν. Άμυνας;

Να το δω κι αυτό…

Προς το παρόν αυτό που βλέπω είναι ένα τσουνάμι μαϊμού εμβολιασμών και πλαστών πιστοποιητικών.

Τι έγινε κύριε Πιερρακάκη; Μήπως φταίει το αργό ίντερνετ;

Κάποιοι άθλιοι εντούτοις άρχισαν να μιλάνε και για πλαστές ταυτότητες συμμετοχής και ένταξης στην ΚΝΕ και στον Ρήγα Φεραίο, που μοιράζουν επιτήδειοι με το αζημίωτο σε μέλη του μητρώου στελεχών της ΝΔ, ώστε να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους μπας και δουν στον ήλιο μοίρα.

Συκοφαντίες λέω εγώ…

Όπως συκοφαντία ήταν κι εκείνη η ιστορία με τον Πέτσα, που δήθεν τρεις μέρες θρηνούσε τον Μαντ Κλιπ, αγνοώντας παντελώς τον Μίκη.

Με κάποιους μίσθαρνους κονδυλοφόρους να λένε πως από καιρό ήταν φανατικός τράπερ ο υπουργός, και μάλιστα τον έχουν δει να κάνει σούζες έξω από το Μαξίμου με φτιαγμένο παπάκι με φωσφοριζέ ζάντες…

Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική, και σύμφωνα με τις πηγές μου στο Μαξίμου, ο Πέτσας απλά ζήτησε από νεαρό συνεργάτη του (Ποταμίσιο) να γράψει εκ μέρους του ένα συλλυπητήριο τουίτ για τον θάνατο του μεγάλου μουσουργού, και ο μικρός που δεν είχε καν ακουστά τον Θεοδωράκη έγραψε για τον Μαντ Κλιπ.

Τόσο απλά εξηγούνται πράγματα για τα οποία καταναλώνεται πολλή διαδικτυακή τοξική μελάνη από φύσει κακότροπους, που δεν συμμερίζονται το όραμα της κυβέρνησης.

Τέλος, να πούμε και για την περίφημη εκείνη αστυνομία των ΑΕΙ, που θα έπιανε δουλειά αυτόν τον μήνα, αλλά μπήκε στις καλένδες (όπως και τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια), άγνωστο για ποιον λόγο, αν και μάλλον ισχύει αυτό που έγραψα εδώ και μήνες, ότι δηλαδή φοβούνται οι κυβερνώντες μην έχουμε θύματα, διότι άμα τη αναλήψει των καθηκόντων τους οι άοπλοι αυτοί αστυνομικοί θα τρώνε καθημερινά βρέξει χιονίσει το ξύλο της αρκούδας από τους μπαχαλάκηδες, τους νεολαίους και τους ναρκέμπορους, που δεκαετίες τώρα κυριαρχούν στα πανεπιστήμιά μας.

Εκτός και αν πέρα από εμβολιαστικά κέντρα έξω από κάθε ΑΕΙ (όπως υποσχέθηκε η Κεραμέως) στηθούν και κλούβες με διμοιρίες ΜΑΤ για να προστατεύουν τους δύσμοιρους συναδέλφους τους…

Θα δούμε.

Προς το παρόν ευτυχείτε.

Ήρθε η ανάπτυξη!

Το λέει ο Άδωνις, το λέει ο Πορτοσάλτε, το είπε και ο Κουμουτσάκος… (σε παρέα σε ταβέρνα στο Κουκάκι).

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.