Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινητικό το “αντίο” στο λιμάνι του Πειραιά

Πολύ συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά όπου εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στην πύλη Ε2 για να υποδεχθούν το όχημα που μεταφέρει το φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά.

Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε δυνατό χειροκρότημα ενώ άφησαν τα λουλούδια που κρατούσαν στην οροφή του οχήματος, άγγιξαν τα τζάμια με συγκίνηση και φώναζαν “αθάνατος.

Η Φιλαρμόνικη ορχήστρα του δήμου Πειραιά παιάνιζε κάποια από τα τραγούδια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, ενώ όταν άρχισε να παιανίζει τον Εθνικό ύμνο, οι συγκεντρωμένοι έψαλαν χαμηλόφωνα και μετά άρχισαν να φωνάζουν πάλι “αθάνατος”. Ο κόσμος προσπαθεί με κάθε τρόπο να πει το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη.

Το όχημα που μεταφέρει στην Κρήτη το φέρετρο του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής στον Πειραιά λίγα λεπτά πριν από τις επτά το απόγευμα.

Στελέχη του Λιμενικού έλαβαν έκτακτα μέτρα εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη στις 07.30 το πρωί,  οπότε και η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στον Γάλατα Χανίων για την ταφή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.