Στρατιωτικά νοσοκομεία: «Πήραν σειρά» στις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Υγειονομικό προσωπικό και γιατροί που εργάζονται σε στρατιωτικά νοσοκομεία και δεν έχουν εμβολιαστεί, «πήραν σειρά» στις αναστολές εργασίας, καθώς ξεκίνησαν σήμερα να αποστέλλονται οι πρώτες, παρότι, προσωρινά, φαινόταν να έχουν παραμείνει «ανέγγιχτοι» από το εν λόγω μέτρο.

Και αυτό, διότι μέχρι και χτες δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια για την αναστολή εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών και ιατρών σε στρατιωτικά νοσοκομεία. Σήμερα, όμως, σύμφωνα με το grtimes.gr, φαίνεται πως έγινε η αρχή, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις και πιο συγκεκριμένα για το 424 ΓΣΝΕ.

Οι πρώτες αποφάσεις για αναστολή εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, επιδόθηκαν σε υγειονομικούς του εν λόγω στρατιωτικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλες υγειονομικές δομές του Στρατού.

Έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε «μίνι» αναστάτωση στη Θεσσαλονίκη, με κάποιους να σπεύδουν να κλείσουν σήμερα ραντεβού για να εμβολιαστούν, μετά και την τροπολογία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία αίρεται η αναστολή καθηκόντων (και άρα αποδοχών) με την πραγματοποίηση της πρώτης ή της μοναδικής δόσης, υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου στον προβλεπόμενο χρόνο. Κάποιοι, ωστόσο, είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν στην απόφασή τους μέχρι τέλους και να μην εμβολιαστούν.

Σημειώνεται πως στις 2 Σεπτεμβρίου, στο 424 ΓΣΝΕ, ήταν ανεμβολίαστα περίπου 50 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και 40 διοικητικοί, επί συνόλου 1.500 ατόμων.

*φωτό αρχείου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.