Κακοκαιρία: Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές στη Βόρεια Εύβοια τη νύχτα

Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν την Βόρεια Εύβοια, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για το κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Όπως προειδοποιεί το meteo.gr, παρά τη γενικότερη τάση εξασθένησης των φαινόμενων κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής 05/09 προς Δευτέρα 06/09, στη Βόρεια Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία και στις Σποράδες αναμένονται ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις από αργά το βράδυ της Κυριακής 05/09 έως το πρωί της Δευτέρας 06/09.

Λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στη Βόρεια Εύβοια συνιστάται προσοχή, μιας και τα φαινόμενα μπορεί να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Στον παρακάτω χάρτη, που βασίζεται στις προγνώσεις μετεωρολογικού μοντέλου υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr, αποτυπώνεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 06/09.

καιρός χάρτης

Πού θα σημειωθούν λασποβροχές

Στους χάρτες που ακολουθούν, παρουσιάζονται ο υετός (πράσινες/γαλάζιες αποχρώσεις), οι συγκεντρώσεις σκόνης (κόκκινες αποχρώσεις) και η ένταση της λασποβροχής (κίτρινες/πορτοκαλί αποχρώσεις) που αναμένονται κατά τα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Κυριακής 05/09.

χάρτης κακοκαιρία

Yετός, σκόνη και  λασποβροχές αναμένονται το μεσημέρι της Κυριακής 05/09

χάρτης κακοκαιρία

 

 

Οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να διατηρηθούν και την Κυριακή 05/09, φτάνοντας κατά τόπους τα 5-6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τα 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο οι μεταβαλλόμενοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29-31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 28-30 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές.

Το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ

Την Παρασκευή, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται μεταβολή του καιρού από την Κυριακή (05-09-2021) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας:

  1. Τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.
  2. Τους θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο τη Δευτέρα (06-09-2021) και την Τρίτη (07-09-2021), με ένταση 7 με 8 και πιθανώς την Τρίτη 9 μποφόρ.
  3. Την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου, στα δυτικά και τα βόρεια την Κυριακή και στις υπόλοιπες περιοχές τη Δευτέρα.

Καιρός

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.