Το «επιτελικό μπάχαλο» Μητσοτάκη άφησε πίσω του τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή! Στάχτη το 16% των δασών της Αττικής

Όπως αποτυπώνεται κι από τα στοιχεία του meteo, οι φετινές πυρκαγιές του καλοκαιριού σε Σχίνο, Βίλια, Βαρυμπόμπη και Κερατέα, άφησαν πίσω τους ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Το «επιτελικό κράτος» του Μητσοτάκη έκαψε το 16% των δασών της Αττικής!

Σύμφωνα με ανάλυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr το 16% αφορά περίπου σε 240.000 στρέμματα, από τα οποία τα 186.000 στρέμματα είναι δασικές εκτάσεις.

Πιο συγκεκριμένα το meteo αναφέρει ότι, αξιοποιώντας τη βάση δεδομένων CORINE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με τις πρόσφατες λεπτομερείς δορυφορικές καταγραφές, οι πυρκαγιές έκαψαν περίπου 240.000 στρέμματα εκ των οποίων 186.000 στρέμματα είναι δασικές εκτάσεις, ποσοστό που αναλογεί στο 16% περίπου των συνολικών δασικών εκτάσεων του νομού.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται με πράσινες αποχρώσεις οι δασικές περιοχές του νομού ενώ οι κόκκινες καμπύλες περικλείουν τις περιοχές που κάηκαν στις 4 μεγάλες πυρκαγιές.

 

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.