«Με το ζόρι» βάζουν μάσκες στους εμβολιασμένους! – Γ.Γεραπετρίτης: «Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές για όλους»

Μάσκες και στους εμβολιασμένους, θα βάλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των νέων μέτρων απαγόρευσης για τον κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι οι υποσχέσεις για να εμβολιαστούν ήταν η περίφημη “επιστροφή στην κανονικότητα”. τελικά επιστροφή στην κανονικότητα δεν πρόκειται υπάρξει ούτε για όσους εμπιστεύθηκαν τις κυβερνητικές εξαγγελίες αφού θα τους φορέσουν μάσκες με το ζόρι!

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας,  σε τηλεοπτική του συνέντευξη  ότι η κυβέρνηση εξετάζει βήμα βήμα την «επιδημιολογική εικόνα» της χώρας καθώς και το επόμενο πακέτο υγειονομικών μέτρων που θα ανακοινωθεί αύριο όπως ανέφερε.

Μέσα σε αυτό, αναμένεται να είναι και η απόφαση για καθολική χρήση μάσκας από όλους (εμβολιασμένους και μη) στους εξωτερικούς χώρους.

«Οι μάσκες ουδέποτε βγήκαν από τη ζωή μας», υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας πως αποτελούν τον «πιο βασικό παράγοντα ανάσχεσης της πανδημίας. Η μάσκα ήταν και θα παραμείνει στη ζωή μας όσο χρειαστεί. Μας προστατεύει, λάλα προστατεύει και τους γύρω μας από τη διασπορά του ιού».

Ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε τη σημασία της χρήσης μάσκας ακόμα και από εμβολιασμένους, καθώς «και αυτοί μπορούν να νοσήσουν», ενώ φορώντας μάσκα, εκτός από τον εαυτό μας, προστατεύουμε και τους γύρω μας «ιδίως τους ευάλωτους συμπολίτες μας».

«Είναι αναγκαίο, ιδίως όταν υπάρχει συγχρωτισμός, να φοράμε τη μάσκα».

«Διαφορετική η φετινή χρονιά»

Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από την περσινή, καθώς «υπάρχουν εμβόλια που είναι διαθέσιμα για όλο τον πληθυσμό», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Όσο εμβολιάστηκαν θα πρέπει να επιστέψουν στην κανονική τους ζωή, είναι θέμα ηθικής», σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «όσον αφορά τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα, να τεστάρονται και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες».

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα συναντήσουν και μια σειρά από περιορισμούς «σε μία αναγκαίες υπηρεσίες» όπως είναι η ψυχαγωγία και η διασκέδαση.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Όπως είναι γνωστό, συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων έχουν ήδη ενταχθεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως οι εργαζόμενοι σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και ΑμέΑ, ενώ από 1η Σεπτεμβρίου τίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και οι υγειονομικοί.

Ο κ. Γεραπετρίτης δεν απέκλεισε την επέκταση του μέτρου και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, κάτι που θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

«Παραμένει πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση του μέτρου αυτού σε μεταγενέστερο χρόνο, αναλόγως με την εξέλιξη του ιού και των δεδομένων».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.