Η Κ.Ο. της ΝΔ είναι «κότες σε κοτέτσι χωρίς κόκορα»… και ο λαός

Το καλοκαίρι του 2007 μια σειρά από δασικές πυρκαγιές σε πολλούς νομούς της Ελλάδας είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 84 άνθρωποι και να καούν 1.500 σπίτια και περισσότερα από 2.700 km2 γης, 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα και 60.000 ζώα. Από τις πυρκαγιές επλήγησαν οι νομοί: Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας (όπου έχασαν τη ζωή τους 49 συνάνθρωποί μας), Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Φθιώτιδας και βεβαίως της Εύβοιας και της Αττικής! Το ύψος των καταστροφών (πέραν των ανθρωπίνων ζωών) αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 3,5 δις €! Μια δε, από τις πρώτες μεγάλες και σημαντικές πυρκαγιές εκείνη την εποχή, ήταν αυτή στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας στις 28 Ιουνίου!

Την περίοδο εκείνη κυβέρνηση ήταν της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, που ωστόσο στις βουλευτικές εκλογές που ακολούθησαν στις 16 Σεπτεμβρίου 2007, πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η ΝΔ με ποσοστό 41,87%!

Η απόλυτη επιβράβευση δηλαδή του λαού μας, σε ένα κόμμα, που ο “στρατηγός άνεμος” κατέκαψε την χώρα, βυθίζοντας στο πένθος δεκάδες οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, που έχασαν την περιουσία τους!

Ένας λαός με κοντή μνήμη, που αντί να τιμωρεί, επιβραβεύει…

Στις 23 Ιουλίου 2018 δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Αττική, η πρώτη στην Κινέτα και η δεύτερη κοντά στο Νταού Πεντέλης. Στη δεύτερη περίπτωση η πυρκαγιά επεκτάθηκε και πέρασε μέσα από τους οικισμούς Νέος Βουτζάς και Μάτι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

Από αυτές τις δύο πυρκαγιές καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έπαθαν ζημιές χιλιάδες σπίτια ενώ κάηκαν και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους!

H πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά και το Μάτι ήταν η φονικότερη στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και η δεύτερη πιο φονική πυρκαγιά παγκοσμίως κατά τον 21ο αιώνα, μετά τις πυρκαγιές στην Αυστραλία στις 7 Φεβρουαρίου 2009 που είχαν κάψει 180 άτομα!

Και η εξήγηση της Πολιτείας για άλλη μια φορά η ίδια! Δεν φταίει η Πολιτεία, δεν φταίει το επιτελικό κράτος, δεν φταίει ο κρατικός μηχανισμός!

Για την πυρκαγιά στην Κινέττα φταίνε τα καλώδια σε κολώνα της ΔΕΗ (λες και η ΔΕΗ δεν είναι κρατική), ενώ την πυρκαγιά στο Μάτι την προκάλεσε ένας απρόσεκτος (;;;) 65χρονος που έβαλε φωτιά για να κάψει κλαδιά!

Καμιά κυβερνητική παραίτηση, καμιά παραίτηση της Περιφέρειας Αττικής, που θα πρέπει να θυμίσουμε, πως ήταν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειάρχης Αττικής ήταν η εκλεκτή του κόμματος της “αριστεράς” Ρένα Δούρου!

Που ωστόσο, κοντά έναν χρόνο μετά, στις Περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, ο Αθηναϊκός λαός “ευχαρίστησε” την κ. Δούρου της Περιφερειακής Παράταξης “Δύναμη Ζωής” (αυτές τις ζωές που “αφαίρεσε” το 2018), της κ. Δούρου που υποστηρίχτηκε πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ, τιμώντας την στην δεύτερη θέση με ποσοστό 19,71% στην πρώτη Κυριακή, και στην δεύτερη Κυριακή (2 Ιουνίου 2019) με ποσοστό 34,21%! Δηλαδή την ψήφισαν την πρώτη Κυριακή  314.320 συμπολίτες μας και την δεύτερη 378.571!

Συμπολίτες μας που “με το χαμόγελο στα χείλη” προσήλθαν στην κάλπη, ξεχνώντας να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους της βιβλικής καταστροφής της Αττικής! Όταν το αίμα των συνανθρώπων μας ήταν ακόμη νωπό!

Πρώτον βέβαια, ο λαός της Αττικής ανέδειξε το “’άγιο τέκνο” της ΝΔ Γιώργο Πατούλη, δηλαδή του ίδιου κόμματος που “πυρπόλησε” την Ελλάδα το πολύ “μακρινό” 2007!

Και η δικαιοσύνη τι έπραξε;

Η Εισαγγελία Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη τον Μάρτιο του 2019 για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη κατά συρροή, ενώ για το δεύτερο και τρίτο αδίκημα ασκήθηκε ποινική δίωξη και κατά άλλων 19 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι ο τότε αρχηγός και ο τότε υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, η Περιφερειάρχης Αττικής και Δήμαρχοι της περιοχής! Όπως ο Δήμαρχος Μαραθώνα – Νέας Μάκρης Ηλίας Ψινάκης στο οποίο οι δημότες καταλόγισαν πλήρη ανυπαρξία του ίδιου και συνολικά του Δήμου την ώρα της πυρκαγιάς, αλλά και τις επόμενες ημέρες! Ενός Δημάρχου που προεκλογικά (2014) είχε υποσχεθεί πως θα μετατρέψει την παραλία Μαραθώνα σε “Ριβιέρα”!

Χειρότερος του Νέρωνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Και ερχόμαστε στο σήμερα, επί κυβερνήσεως της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη με Περιφερειάρχη Αττικής τον Γιώργο Πατούλη, όπου κάηκαν – αποτεφρώθηκαν εκατοντάδες – χιλιάδες δασικές εκτάσεις!

Που καταστράφηκαν ολοσχερώς οι περιουσίες χιλιάδων συμπολιτών μας  στην Αττική, τη βόρεια Εύβοια, την Ηλεία, τη Μεσσηνία, την Μάνη, την Αχαΐα, τα Γρεβενά τη Σαλαμίνα, τη Φωκίδα, τη Ρόδο, τον Έβρο και τη Ζάκυνθο! Στην Ολυμπία κινδύνευσε ο αρχαιολογικός χώρος. Στην Αττική η πυρκαγιά ξεκίνησε στους πρόποδες της Πάρνηθας και επεκτάθηκε στη Βαρυμπόμπη, στο Τατόι και στο Φλαμπούρι! Στην βόρεια Εύβοια η πυρκαγιά έφτασε μέχρι την θάλασσα, από το Αιγαίο Πέλαγος μέχρι τον Ευβοϊκό! Από τις πυρκαγιές, τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ένας εθελοντής πυροσβέστης, ένας χειριστής μηχανήματος και ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μίχαλος!

Αυτήν την στιγμή που γράφω το παρόν κείμενο αποτεφρώνονται η Κερατέα, τα Βίλια και το Λαύριο!

Έτσι στις ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Πατρίδα βιώνει την μεγαλύτερη πύρινη κόλαση! Φωτιές σε όλη την Ελλάδα που αφανίζουν περιουσίες ανθρώπων, που δημιουργούν οικολογική καταστροφή με τον θάνατο του περιβάλλοντος και των εκατοντάδων ζώων και οργανισμών που ζούσαν στα δάση μας! Με προϊόντα που γεννούσε αυτή η φύση και θα εξαλειφθούν από τον ελληνικό ορίζοντα! Ακόμη και ο Νέρων έκαψε μια Πόλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως “έκαψε” και “συνεχίζει” να καίει μια χώρα!

Δυστυχώς επί δεκαετίες είμαστε στο ίδιο έργο θεατές!

Στην σημερινή βιβλική καταστροφή της Πατρίδος μας, κατά την κυβέρνηση φταίει η κλιματική αλλαγή! Ο μεγάλος καύσωνας! Όχι το άνευρο και ανίκανο επιτελικό κράτος! Όχι ο κρατικός μηχανισμός!

Έτσι αφού δεν φταίει κανένας, γιατί να υπάρξει κάποια παραίτηση ευθιξίας;

Αφού όπως είπαμε – έτσι απλά – η ευθύνη είναι της κλιματικής αλλαγής, παρ΄ ότι συνελήφθησαν επί το φονικό τους έργο εμπρηστές με τα φονικά τους όπλα!

Φταίει η κλιματική αλλαγή κι όχι η Πολιτεία η οποία δεν φρόντισε να παραδειγματιστεί από τις φονικές πυρκαγιές του 2018 και να ασφαλίσει παντί τρόπο τα δάση μας!

Φταίει η κλιματική αλλαγή κι όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που διόρισε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κι ο οποίος με την παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά (Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων), έλεγε  στις 15 Ιουνίου 2021:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα εδώ – μαζί με τον Υφυπουργό μας, τον κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον Γενικό Γραμματέα μας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

Θα ήθελα, πρώτα από όλα, να υπογραμμίσω ότι έχει γίνει μια εξαιρετικά πρότυπη δουλειά για την αντιπυρική προστασία της χώρα μας, μια πραγματική τομή φέτος, όχι μόνο όσον αφορά τα μέσα και τους εξοπλισμούς, αλλά και το προσωπικό μας – αυτά είναι στοιχεία που θα σας παρουσιάσει σε λίγο αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι έχει γίνει μια πρότυπη δουλειά όσον αφορά την αντίληψη και την κατανόηση του προβλήματος για την πυροπροστασία στη χώρα μας.

Έχουμε πλέον μια νέα προσέγγιση – με επίκεντρο την πρόληψη, την ετοιμότητα και την προσπάθεια παρέμβασης πριν εκδηλωθεί το κακό…»!

Το απάνθρωπο πρόσωπο της Εξουσίας…

Αλλά τι τα θες τι τα γυρεύεις, η Εξουσία έχει το ίδιο διαβολικό πρόσωπο, είτε κυβερνάει η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ! Είτε Πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε ο Αλέξης Τσίπρας!

Το γεγονός πως σήμερα ο ένας προσπαθεί να αποκτήσει την συναίνεση του άλλου, για τις εγκληματικές φωτιές του 2018 και του 2021 τα λέει όλα!

Αλλά και το γεγονός και μόνο, πως υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίασε στις αρχές Φεβρουαρίου 2020 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και αποφάσισε πως νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος θα είναι ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, εμάς μας ξεπερνάει και αποδεικνύει πως παίζεται το παιχνίδι της Εξουσίας!

Και όπως έγραψε η εφημερίδα των Συντακτών και όχι μόνο:

«Είναι χαρακτηριστική περίπτωση ο αντιστράτηγος Κολοκούρης, που ανέλαβε αρχηγός πέρυσι αν και περιλαμβάνεται – και ως υπόδικος – στους αξιωματικούς που ελέγχονται για την τραγωδία του 2018 στο Μάτι. Το απόγευμα εκείνο, ο τότε αντιπύραρχος ήταν διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ, διετάχθη να πάει στο Μάτι, αλλά έφτασε εκεί στις 9 μ.μ. όταν όλα είχαν τελειώσει. Μάλιστα, τον περασμένο Μάιο, συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν την παραίτηση Κολοκούρη όταν έμαθαν ότι στο απολογητικό του υπόμνημα υποστήριξε ότι ακόμη και αν είχε φτάσει νωρίτερα δεν θα μπορούσε να αποτρέψει τον ασύλληπτο αριθμό νεκρών και τραυματιών επειδή στο ιατροδικαστικό πόρισμα δεν αναφέρονται οι ώρες που τα θύματα έχασαν τη ζωή τους…»!

Κότες λυράτες οι Βουλευτές της ΝΔ…

Στις εκλογές του Ιουλίου 2019 πρώτο κόμμα ήλθε η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 39,85% και 158 έδρες!

Αυτοί οι 158 δεν έχουν ενοχές για την καταστροφή της ελληνικής γης; Δεν έχουν ενοχές για τον θρήνο που βιώνουν συν-Έλληνες ανά την Επικράτεια, που προεκλογικά ζητούσαν την ψήφο τους, υποσχόμενοι σε αυτούς καλύτερες ημέρες; Έχουν τα βράδια ελαφρύ ύπνο; Δεν τους επισκέπτονται Ερινύες (στην ελληνική μυθολογία ήταν μυθικές χθόνιες θεότητες που κυνηγούσαν όσους είχαν διαπράξει εγκλήματα κατά της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων);

Δεν έχουν απωθημένα μέσα τους, που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο μισό Υπουργικό Συμβούλιο εξωκοινοβουλευτικούς του Σημιτικού περιβάλλοντος;

Εντάξει δεν τολμούν να υψώσουν το ανάστημά τους στην αντεθνική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής τους, δεν ενοχλούνται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά δεν έχουν τσίπα εγωισμού ώστε να αντιδράσουν στην περιθωριοποίησή τους από τον Πρόεδρο της κυβέρνησης και του κόμματός τους!

Δεν καταλαβαίνουν ότι χάνουν το βάζο με το μέλι και οι τοπικές κοινωνίες όπου εκλέγονται τους περιμένουν με οργή; Δεν αντιλαμβάνονται ότι το Μαξίμου τους θεωρεί αναλώσιμους και δεν επαναστατούν;

Μα τόσο κότες είναι; Δεν αντιλαμβάνονται ότι το κοτέτσι δεν έχει κόκορα;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Δεν αντιλαμβάνονται ότι αφού δεν κάνουν αυγά, σύντομα θα γίνουν μια καλή σούπα;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.