Στο στόχαστρο του Μαξίμου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Η πολεμική συγκεκριμένου κέντρου εντός του Μεγάρου Μαξίμου κατά του υπουργού προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε ξεκινήσει πολύ πριν την πύρινη καταστροφή.

Και δεν σχετίζεται ούτε με τις κακές επιδόσεις του υπουργού στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ούτε με την διαχείριση της δασοπυρόσβεσης. Η ρήξη ανάμεσα στον πυλώνα του Μεγάρου και το αφεντικό της Κατεχάκη, σχετίζεται με επιχειρηματικές κόντρες στην σκιά ενός μεγάλου διαγωνισμού.

Κάποιους μήνες πριν όμως, πιθανή αντικατάσταση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αυτό διότι ο υπουργός προστασίας του πολίτη στηρίζεται από ισχυρά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας.

Ακόμα και η πρωτοφανής δημοσκοπική κατάπτωση του υπουργού αλλά και του συνόλου της κυβέρνησης αναφορικά με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, δεν ήταν αρκετή για να κλονίσει το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τον υπουργικό θώκο.

Η αποτυχημένη διαχείριση όμως στις πυρκαγιές που ακόμα κατασπαράζουν τον φυσικό πλούτο και τις περιουσίες των Ελλήνων, ανοίγουν το δρόμο για την αντικατάσταση του.

Το πρώτο βήμα έγινε με την πλήρη εξαφάνιση του από την δημοσιότητα και τα πικρόχολα σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πρόσκεινται στο Μέγαρο Μαξίμου, τα οποία απαξιώνουν πλήρως τις τελευταίες δηλώσεις του και φυσικά την εμφάνιση του.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φαίνεται ότι θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για να κατευνασθεί το λαϊκό αίσθημα μετά την πρωτοφανή καταστροφή, ειδικά στην Βόρεια Εύβοια. Και ο «πυλώνας», ήδη ακονίζει το μαχαίρι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.