Καίει την κυβέρνηση η προαγγελία πυροπροστασίας

Η μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της, από σήμερα στρέφεται εναντίον της

Έχοντας όλη τη δύναμη στα χέρια της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπεριφέρθηκε με περιττή έπαρση. Όμως, περιφρονώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν αντιλαμβανόταν ότι, την ίδια στιγμή, περιφρονεί το άλλο μισό της κοινωνίας που δεν της έδωσε την ψήφος της.

Ως αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορούσε να πέρασε το σύνολο σχεδόν των σκληρών νομοσχεδίων της, χωρίς απαραίτητα να αντιμετωπίζει την άλλη άποψη με αλαζονεία. Όμως η αλαζονεία, το μοναδικό από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, σε κάνει να μπερδεύεις τον μπόι σου με τη σκιά σου.

Η πυροπροστασίας που παρουσίασε η κυβέρνηση, στις 15 Ιουνίου του 2021, αποδείχτηκε καμένο χαρτί.
Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τις φλόγες του λογότυπου ακριβώς πάνω από το κεφάλι του, αποδείχτηκε κακός προφήτης.

«Έχει γίνει μία εξαιρετικά πρότυπη δουλειά για την αντιπυρική προστασία της χώρας μας. Μία πραγματική τομή φέτος. Όχι μόνο όσον αφορά τα μέσα και τους εξοπλισμούς, αλλά και το προσωπικό φυσικά.
Έχει γίνει μια καταπληκτική, πρότυπη δουλειά όσον αφορά στην αντίληψη και στην κατανόηση του προβλήματος πυροπροστασίας στη χώρα μας
Έχουμε πλέον μία νέα προσέγγιση με επίκεντρο την πρόληψη, την ετοιμότητα και την προσπάθεια να παρέμβουμε πριν εκδηλωθεί το κακό.
Σκοπός όλων μας, στο μέτρο του δυνατού είναι η αποτροπή του κινδύνου, όχι η εκ των υστέρων μεμψιμοιρία για το τι θα μπορούσε να έχει γίνει».228818689 10159656322258054 3189087655582496260 nΗ πραγματικότητα -και όχι η αντιπολίτευση- διαψεύδει την κυβέρνηση

Δυστυχώς για την κυβέρνηση, δεν υπάρχουν τραγωδίες πάνω από ‘να φλυτζάνι τσάι. Η αφύπνιση έπεσε πάνω της σαν κεραυνός. Όμως τραγωδία δεν είναι το άδοξο μέλλον τής κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Τραγωδία είναι ότι κάψανε ένα νομό με μηδέν μποφόρ.
Τραγωδία είναι οι κάτοικοι της Εύβοιας γίνονται απόκληροι και πρόσφυγες μέσα στον ίδιο τους τον τόπο.

ΥΓ
Respect στους Ρουμάνους πυροσβέστες

Σε ένα παράλληλο σύμπαν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες στην Εύβοια, με τα μηχανήματα και τα ερπυστριοφόρα τους, έστησαν ανεξάρτητο στρατηγείο με τροφοδοσία κι επιμελητεία, σήκωσαν drones, χαρτογράφησαν τα ρυάκια και τους δασικούς δρόμους, υπολόγισαν τον άνεμο και έβαλαν μέσα σενάρια εξάπλωσης της φωτιάς.
Φοράνε στολές με ενδοεπικοινωνια ενώ η αστυνομία μας έχει ασύρματους της συμφοράς, ξεδίπλωσαν μάνικες 60μετρες και παίρνουν νερό από τα άπειρα ρυάκια και από τοπικές δεξαμενές νερού. Σε όποια σημεία οι μάνικες περνούσαν από δρόμο τις κάλυψαν με ειδικά προστατευτικά ώστε να μην επηρεάζουν τα αυτοκίνητα και να μην επηρεάζονται από αυτά.

Ξανασηκωσαν drones και καθοδήγησαν τους ντόπιους και τους δασοπυροσβεστες ώστε να περάσουν από τα καλύτερα σημεία για να κάνουν διανοίξεις με μπουλντόζες, στήνουν γεφυράκια και είναι οργανωμένοι και πειθαρχημένοι σαν τα μυρμήγκια.
Ρωτάνε γιατί δεν σβήσαμε τη φωτιά με φωτιά, είναι διεθνής πρακτική και κατι που γινόταν στο συγκεκριμένο μέρος στα χρόνια των τσιφλικιών. Γιατί δεν αφήνει το Δασαρχείο, απαγορεύεται και δεν έχει δικαιοδοσία κανείς, γι’αυτό…
(Πηγή:Vali Βouligaraki)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.