Η Εύβοια αποτέλεσε την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του επιτελικού κράτους!!!

Εγκαταλείφθηκε από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ…….ηταν φαινεται τρίτη-τεταρτη στην προτεραιότητα διάθεσης εναέριων μέσων ……
Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας επι πεντε ημέρες ,χωρίς εναέριες δυνάμεις, η με ελάχιστα , η Εύβοια μόνη της από την αρχή, στηριζόμενη στην αυτοθυσία των πυροσβεστικών δυνάμεων και των κατοίκων που μάχονται για την γη και την περιουσία τους!!! Και οι οποίοι δεν υπάκουσαν στο δόγμα της «εκκένωσης», που τόσο διαφημίζουν ορισμένοι άκαπνοι της κυβέρνησης .
Ειναι λυπηρό να δηλώνεται από επίσημα κυβερνητικά χείλη ότι το κράτος δεν μπορεί να προστατεύσει ταυτόχρονα ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, φυσικό περιβάλλον και υποδομές. Αποτυχημένο Κράτος (failed state) η ΕΛΛΑΔΑ των μνημονίων και του δικομματισμού.
Οι σημερινοι «ταγοι» , με τους πολιτικά άκαπνους και επιχειρησιακά ανεπαρκείς επιτελείς τους είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τέτοιας εντάσης κρίσεις…… δεν γνωριζουν ότι χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόληψη, χωρίς έντονη και σε βάθος δουλειά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν φυσικά φαινόμενα τέτοιας έντασης .
Δεν θρηνούμε θύματα και αυτό ειναι το θετικό , θρηνούμε όμως την καταστροφή ενός υπέροχου νησιού , της Εύβοιας που έμεινε δυστυχώς στο έλεος της κρατικής ανικανότητας ……..Δεν ειναι ώρα για ευθύνες γιατί ακόμη ο αγώνας της κατάσβεσης ειναι σε εξέλιξη …….. Ομως τα απλά ερωτήματα του κάθε υγιους σκεπτόμενου Ελληνα θέλουν απάντηση .
Πως οι κρατούντες το βραδι θα πάνε στο σπιτι τους ; Δεν νοιωθουν τύψεις , δεν νοιωθουν ντροπή για την κατάντια της Χώρας μας;
Γιατι μετά το Μάτι δεν έγινε απολύτως ΤΙΠΟΤΕ;
Γιατι δεν προβλέφθηκε απο τα πολυδιαφημιζομενα σχέδια σας , η φύλαξη των δασών μας από τις Ενοπλες Δυνάμεις μας στις ημερομηνίες που είχαμε υψηλες θερμοκρασίες; Όποτε οι ΕΝΟΠΛΕΣ Δυνάμεις φύλαγαν τα δάση δεν είχαμε ποτέ καταστροφές . Το έπραξαν για πολλα καλοκαίρια ……..
Δυστυχώς μία «σκιά παρακράτους» έχει εξαπλωθεί πάνω σε όλη τη χώρα.
ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ , ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΦΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ,ΔΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.