Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει για τη νέα πολιτικολογούσα θρησκοληψία του, χωρίς να παραιτείται

Με το πλαδαρό λίπος του εγκεφάλου τους έτρεξαν κάποιοι να μας πουν ότι οι φωτιές είναι το αποτέλεσμα της «κλιματικής αλλαγής», κάποιοι άλλοι στέλνουν κατάρες σε εκείνους που πιθανά έκαιγαν χόρτα, ή σε εκείνους που έκαναν μπάρμπεκιου στο δάσος και άλλα τέτοια σαχλεπίσαχλα.

Ας δούμε τα πράγματα επιτέλους χωρίς τα γαλιά της απερινόητης αβελτηρίας.

Πρόκειται για μια επανάληψη του 2007 σε νέα πιο εκσυγχρονισμένη βερσιόν. Ίδιοι νομοί Αττική, (στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας) Εύβοια, (Νότιος Εύβοια, με καταστροφή πάνω από 180.000 στρέμματα) Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία. Τότε το ύψος των καταστροφών είχε αποτιμηθεί σε περισσότερο από 3.5 δις.

Το 2007 υπήρξαν φωνές που έλεγαν ότι είχαμε δεχτεί έναν ασύμμετρο πόλεμο, όμως οι επίσημοι κυβερνητικοί παράγοντες μιλούσαν για τον «στρατηγό άνεμο». Σήμερα επίσης στον ίδιο βαθμό οι κυβερνητικοί παράγοντες ξαναζεσταίνουν τις ασυναρτησίες και μιλούν για «κλιματικές αλλαγές», μόνο που δε βλέπουν την αντικειμενικότητα και κυνηγούν τον αντίλογο της δικαιολόγησης που χάνεται μέσα στα αποκαΐδια.

Ωστόσο η χώρα φαίνεται να έχει δεχθεί στοχευμένο βομβαρδισμό. Όλα θυμίζουν σκηνές πολέμου. Υπάρχουν ζημιές μεγάλης έκτασης, έλλειψη εθνικής ασφάλειας, αδρανοποίηση των δυνάμεων προστασίας, διάλυση του κοινωνικού ηθικού.

Το κρατικο-νέο-φιλελευθρικό-κεντρικό σύστημα του κ. Μητσοτάκη φάνηκε μπροστά στον ασύμμετρο πόλεμο αναξιόπιστο. Έτσι και αλλιώς είχε καταφέρει να κτίσει ένα κράτος γεμάτο περιορισμούς εργαλειοποιώντας την πανδημία, μια δημοκρατία, (αν ήταν δημοκρατία) χωρίς πλουραλισμό, χωρίς πολυφωνία, και κατέστησε την πολιτική μια ιστορία για αγρίους.

Ήθελε να κερδίσει ένα ποσοστό αφοσίωσης από τους πολίτες, με την εργαλειοποίηση της πανδημίας χρησιμοποιώντας την ισχύ και επιβάλλοντας τον τρόμο. Έδειξε μεγάλο έλλειμμα συνεργασίας, μπόλικη οίηση, και απλουστευμένη σκέψη.

Πίστεψε ότι μπορεί να επιβάλλει τη λειτουργική αδρανοποίηση των πολιτών με τα συνεχόμενα λοκντάουν και με τα συνθήματα μείνετε σπίτι. Καθιέρωσε αυστηρούς περιορισμούς στην ελευθερία της κίνησης των πολιτών ενώ ταυτόχρονα πέρασε νομοσχέδια αντιδημοκρατικού περιεχομένου.

Και τώρα σε μια βομβαρδισμένη χώρα ο κ. Μητσοτάκης εκκενώνει σπίτια. Ο πολίτης θα μπει και πάλι στο δοκιμαστήριο για να ντυθεί με το νέο του ρόλο, εκείνον του περιπλανώμενου φυγάδα από την νέα επαπειλούμενη κατάσταση της οργισμένης φύσης. Στο εξής η τιμωρία θα παιανίζει με άλλους ήχους και αυτή τη φορά οι πολίτες θα ξαναγίνουν τρόφιμοι στο νέο αφήγημα που λέγεται «κλιματική αλλαγή».

Σκοπός πλέον της κυβέρνησης και των Μέσων Επικοινωνιακής Μαζικής Λοβοτομής (ΜΜΕ) είναι να μας πείσουν ότι όλα όσα συμβαίνουν έχουν ως βάση τους το κλίμα που άλλαξε εξ’ αιτίας μας και μια νέα τιμωρία μας αρμόζει γι’ αυτό.

Έτσι μη ψάχνουμε θα μας πουν, για παίγνια ηγεμονικών δυνάμεων και μη ψάχνουμε για ασύμμετρους δρώντες, και ασύμμετρους πολέμους, γιατί αυτά ανήκουν στους «ψεκασμένους» αλλά να «ασπαζόμαστε τα συμβαίνοντα» και να δείχνουμε κατάφαση σε ότι μας λένε, γιατί η κατάφαση θεωρείται συνώνυμο της παθητικότητας και γίνεται ιδεολογία υποταγής.

Άντε να τολμήσεις να πεις ότι η «κλιματική αλλαγή» οργανώνεται ως έγκλημα μέσα από την εμπρηστική δασοκτονία που χρόνια τώρα και πιο συγκεκριμένα από το 1993 έχει καλοσχεδιαστεί. Η «κλιματική αλλαγή» είναι το αποτέλεσμα του εμπρησμού ας το καταλάβουμε.

Αρκεί να δει κανείς πόσους εμπρησμούς δασών είχαμε από το 1993 έως σήμερα και θα καταλάβει ποιοι ήθελαν την «κλιματική αλλαγή» και ποιοι την κάνουν χρυσή ευκαιρία σήμερα.

Όλοι ξέρουμε ότι η «κλιματική αλλαγή» και η συνακόλουθη πράσινη ανάπτυξη αποτελεί μια κερδοφόρα μπίζνα που σαρκοδένει μεγαλοπαράγοντες του χώρου που κινούνται στα αιολικά πάρκα και πολιτικούς του Πράσινου Ταμείου (χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων περιβάλλοντος).

Η εγκληματική δασοκτονία, πότε με τις ευρωπαϊκές εντολές «κόψτε τις ελιές σας» και πάρτε επιδότηση, πότε με το κάψιμο των δασών για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες επιτυγχάνεται νομότυπα.

Ας θυμηθούμε την απόφαση 2499/2012 της ολομέλειας ΣτΕ, με εισήγηση της κ. Σακελλαροπούλου της σημερινής ΠτΔ όπου οι καμένες περιοχές κηρύσσονται αναδασωτέες με εξαίρεση την εγκατάσταση αιολικών πάρκων που αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη εθνική οικονομική ή κοινωνική σημασία.

Ο Homo Mechanicus, δηλαδή ο νέος ανθρώπινος τύπος που τώρα φτιάχνεται από τον «αγγελικό» παγκοσμιοποιημένο κόσμο περνώντας από την πανδημία και πηγαίνοντας στην «κλιματική αλλαγή» οφείλει να σβήσει τη μνήμη της φύσης, της ιστορίας, της εστίας του και του σώματός του, δηλαδή τη μνήμη των δακρύων του. Αυτό θα είναι το μέλλον του.

Ο κ. Μητσοτάκης πριν ξεκινήσει με τα χαρτζιλίκια προς τους ταλαιπωρημένους και προδομένους πυρόπληκτους συμπολίτες μας οφείλει να ακυρώσει την απόφαση 2499/2012 της ολομέλειας ΣτΕ. Και μετά να απομακρυνθεί μαζί με τον θίασο του από την εξουσία γιατί αυτό θα είναι και το «δέον» αλλά και η πολιτική «θεοφόρα» τιμωρία. Αλλά σαφώς και δε θα το κάνει γιατί δεν διαθέτει νοσταλγία του πολιτικού ήθους αλλά και γιατί έχει μαθητεύσει στις κρυπτοδιαβρωτικές πολιτικές τεχνικές.

Απόστολος Αποστόλου. Καθηγητής φιλοσοφίας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.