Δεν είναι ανίκανοι, είναι ένοχοι για τις πυρκαγιές

Ιωάννα Καραδήμα

Καίγονται σπίτια, απειλούνται ζωές, ένα οικολογικό έγκλημα συμβαίνει και η μόνη απάντηση του κράτους είναι οι ανακοινώσεις. Ο Δήμος Αχαρνών, αλλά και πολλές περιοχές της Ελλάδας καίγονται και η φυσική ηγεσία του “κράτους” αυτού, δεν χάνει ούτε τις διακοπές της.

Καμία παραίτηση, καμία συγνώμη, μόνο ξερές ανακοινώσεις που καταμετρούν τις καταστροφές. Καμία συγνώμη για τις ελλείψεις σε υλικό της Πυροσβεστικής, καμία ενοχή για τα παρατημένα παντού σκουπίδια (εστίες πυρκαγιάς και αναζωπύρωσης). Δεν περιμέναμε βέβαια και κάτι άλλο από αυτούς που έδιωξαν παραμονές της “θερμής περιόδου, ικανά στελέχη της ΕΜΑΚ και όχι μόνο, επειδή ήταν ανεμβολίαστοι.

Οι καταστροφές όμως δεν ελέγχονται, ούτε αποτρέπονται από τα κέρδη των πολυεθνικών, αλλά από την δυνατότητα της Πολιτείας να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει. Αυτή είναι η ενοχή τους, η αδιαφορία της ΝΔ για την καθημερινότητα του πολίτη και η δημιουργία ενός τιμωρητικού κράτους μόνο για τον απλό άνθρωπο και όχι για αυτούς που νέμονται την εξουσία.

Αρκεί όμως, οι ευθύνες θα αποδοθούν από τους πολίτες με το μόνο όπλο που τους έμεινε, την ψήφο και την διαμαρτυρία τους. Τώρα προέχει η βοήθεια προς τους συμπολίτες μας που είναι άστεγοι και η με κάθε τρόπο αρωγή στους Πυροσβέστες μας. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε και συγχωρούμε, το αντίθετο μάλιστα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.