ΧΑΟΣ…Καίγονται σπίτια σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες – Υπάρχουν εγκλωβισμένοι – Εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες

Εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Βαρυμπόμπη καθώς το πύρινο μέτωπο που εξελίσσεται σε τρεις εστίες έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου!

Στην καρδιά της Βαρυμπόμπης, στην κεντρική πλατεία, σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ την ίδια στιγμή καίγονται τα πρώτα σπίτια στον οικισμό Αδάμες!

5352596

Οι Αρχές μετά την εντολή για εκκένωση της Βαρυμπόμπης αλλά και των οικισμών, Φασίδερη, Μορτερό και Αδάμες, εκκενώνουν και τους Θρακομακεδόνες!

5352608

5352593

thrakomaked112

Στη ζωντανή σύνδεση του Open, στην πλατεία της Βαρυμπόμπης δεν φαινόταν να υπάρχει κανένα πυροσβεστικό όχημα παρά μόνο δυνάμεις της Αστυνομίας. Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττόςδήλωσε απελπισμένος«Δεν υπάρχει κανένα πυροσβεστικό όχημα! Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας! Σημασία έχει να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές και μέχρι στιγμές δεν είμαστε σίγουροι για το αν έχει εκκενωθεί πλήρως η περιοχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ υπάρχει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έχει εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι του στον οικισμό Αδάμες.

Την είδηση ότι οι φλόγες έφτασαν στην πλατεία Βαρυμπόμπης, έκανε γνωστή από νωρίς ο Δήμαρχος Αχαρνών, ο οποίος έκανε έκκληση για εκκένωση και καλούσε τον κόσμο και τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν, προτού ακόμα τους ενημερώσει με SMS η Πολιτική Προστασία. Το μήνυμα που έφτασε με… καθυστέρηση από το 112 καλεί τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης και του οικισμού Αδάμες να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν.

5352501

Οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ενώ πολλοί κάτοικοι που έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους, μάζεψαν λιγοστά προσωπικά αντικείμενα και απομακρύνθηκαν προκειμένου να μείνουν ασφαλείς.

5352447

Ζημιές από τις φλόγες έχει υποστεί και ένα στρατόπεδο, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε μια παιδική κατασκήνωση με πάνω από 80 παιδιά.

E73zfNDXMAA6gUr

Στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200. Συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

varympompiw

5352447

5352458

Το έργο των πυροσβεστών συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.