Ιερωνυμος: Εδώ είναι το εμβόλιο, εκεί είναι ο τάφος – Διάλεξε και πάρε

Του Πασχάλη Τσολάκη

Τη δήλωση αυτή την έκανε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής εκκλησίας. Μια δήλωση που φέρνει μνήμες από τον σκοτεινό μεσαίωνα, όπου τότε βασιλείς και θρησκευτικοί ηγέτες συνέπρατταν για τα συμφέροντά τους σε βάρος των κοινωνιών και των ανθρώπων.

Ο αρχιεπίσκοπος συνέπραξε με την εξουσία στην επιβαλλόμενη πολιτική του τρόμου. «Από εδώ είναι το εμβόλιο και από εκεί είναι ο τάφος», ήταν η ακριβής δήλωσή του.

Από πότε όμως διαλέγει ο άνθρωπος τον τρόπο και τον χρόνο του θανάτου του! Χρόνια τώρα ο κλήρος κηρύττει ότι τον τρόπο και τον χρόνο του θανάτου τον ορίζει ο Θεός. Όταν σώνεται το λάδι στο καντήλι. Δηλαδή όταν έρθει η ώρα του καθενός που ο Θεός όρισε!

Από πότε η ανθρώπινη λογική υποκαθιστά τη λογική του Θεού! Κατά το δοκούν κάθε φορά και ανάλογα των επιδιώξεων του ιερατείου και της πολιτικής! Για εσωτερική κατανάλωση και χειραγώγηση της κοινωνίας! Συμφωνίες ελευθερίας και θανάτου ερήμην του Θεού!! Την Ζαν ντ’ Αρκ, γνωστή και ως η Ιωάννα της Λωρραίνης, η Καθολική Εκκλησία την έκαψε ζωντανή ως «μάγισσα» και μετά την ανακήρυξε «Αγία»…
«Μία τέτοια λοιπόν εικόνα της Εκκλησίας απομακρύνει όσο τίποτα άλλο από τη σύναξη της τους ευαίσθητους και με ανοικτούς ορίζοντες ανθρώπους, με ανησυχίες και προσήλωση στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα» επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Χ. ΒΕΝΤΗΣ.
Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και να συν ενοχοποιήσει και την εκκλησία για το πολιτικό και προσωπικό του όφελος. Κάθε λίγο και λιγάκι δήλωνε με διαγγέλματα πως έρχεται η ελευθερία, ενώ στην ουσία έκτιζε την φυλακή της κοινωνίας.
Όταν το αντιληφθεί η κοινωνία θα είναι πολύ αργά να αντιδράσει γιατί οι πόρτες θα είναι κλειδαμπαρωμένες και καλά φυλασσόμενες από τις κατασταλτικές δυνάμεις και τα εξαπτέρυγα της εξουσίας. Μέσα σε αυτόν τον πανικό και την οχλαγωγία που κατασκεύασαν, το πλήθος δεν ακούει την κραυγή του φαροφύλακα. Ενισχύστε τα αναχώματα και προφυλαχτείτε. Έρχεται μεγάλη καταιγίδα.
Αυτή η προτροπή του αρχιεπισκόπου μαζί με το πριμ 10 ευρώ σε φαρμακοποιούς που θα κλείνουν ένα ραντεβού συν τα 20 στους γιατρούς για ένα εμβόλιο και 50 για κατ’ οίκον εμβολιασμό θα φέρουν την ελευθερία στη φυλακή της κοινωνίας. Αντί στην απομόνωση ο «εγκληματίας» θα του επιτρέπεται να προαυλίζεται!

Η εξουσία όμως και το ιερατείο θα συνεχίζει να απολαμβάνει τον επίγειο παράδεισο.
Οι άνθρωποι θα περιμένουν την δικαίωση και τον παράδεισο στην άλλη ζωή!!

Υ.Γ. Όταν ανέχεσαι πολλά μηδενίζεις τον εαυτό σου, γράφει ο ποιητής. Ένας άλλος γράφει:
Αρνιέμαι αρνιέμαι – αρνιέμαι να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό -αρνιέμαι να `χω σκέψη που σωπαίνει- να περιμένει μάταια τον καιρό.
Ένας τρίτος λέει: Κάποτε θα ρθουν να σε βρουν, λογάδες και γραμματικοί, για να σε πείσουν. Έχε το νου σου στο παιδί, κλείσε την πόρτα με κλειδί, θα σε πουλήσουν…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.