Φωτιά στην Αχαΐα: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την καμένη έκταση – Δείτε δορυφορικές ΦΩΤΟ

Εικόνες καταστροφής άφησε η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε στην Αχαΐα το Σάββατο και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι και να καούν κατοικίες, περιουσίες και δασική έκταση.

Η αρχική αυτόματη εκτίμηση της καμένης έκτασης για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Αιγιαλεία στις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες VIIRS, είναι 422,16 εκτάρια όπως την παρουσιάζει η πλατφόρμα Forest Fire Information System (FFIS)

Δείτε την καμένη έκταση και τις ενεργές εστίες:

Θα ακολουθήσει λεπτομερής αποτίμηση της καμένης έκτασης, ύστερα από επεξεργασία δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης Sentinel.

Η πλατφόρμα παρέχει μία σειρά προϊόντων ταχείας δορυφορικής ανίχνευσης των ενεργών εστιών φωτιάς αλλά και την αποτίμηση-χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων σε Κεντρική και Νότια Ευρώπη, Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή και Μαύρη θάλασσα.

Η υπηρεσία #FFIS έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο συμμετοχής της επιχειρησιακής μονάδας Beyond EO Center στο CLIMPACT – Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.