Υπόθεση Καλογρίτσα: Ποινική δίωξη κατά των εκπροσώπων της λιβανέζικης CCC

Της Άννας Κανδύλη

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίων και ψευδή κατάθεση άσκησε ο Εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου κατά των εκπροσώπων της κατασκευαστικής CCC μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος τους ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Τα αδικήματα αφορούν στην προσφυγή του λιβανέζικου Ομίλου σε διαιτητικό δικαστήριο, όπου πέτυχε την έκδοση απόφασης υπέρ του για την επιστροφή εντόκως 3 εκατ. ευρώ με τον ισχυρισμό ότι τα χρήματα αυτά αφορούσαν την ανάθεση υπεργολαβίας στην εταιρία του Καλογρίτσα «ΤΟΞΟΤΗΣ», για την κατασκευή εμπορικού κέντρου της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που τελικώς αυτή δεν εκτέλεσε.

Σύμφωνα με τον μηνυτή όμως, τα χρήματα του καταβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2016 από την λιβανέζικη κατασκευαστική, μετά από παρέμβαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι Χούρι με τον ίδιο «μπροστινό» στον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η ποινική δίωξη έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Βουλής να παραπέμψει τον κ.Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της

παράβασης καθήκοντος καθώς, σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής, μεθόδευσε τη χειραγώγηση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, καθοδηγώντας έναν εκ των υποψηφίων για την απόκτηση του αποκαλούμενου «ΣΥΡΙΖΑ Channel» ενώ ενεπλάκη και στην αναζήτηση των απαραίτητων κεφαλαίων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.