“Τρομάζει” η έκρηξη των εισαγωγών στα νοσοκομεία – Αυξήθηκαν κατά 539% από τις αρχές του μήνα

Προβληματισμό και ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο αριθμός τους εκτοξεύτηκε και από τις αρχές του μήνα καταγράφουν αύξηση της τάξεως του 539%. Αναλυτικά, ενώ την 1η Ιουλίου έγιναν 33 εισαγωγές, στις 8 Ιουλίου έγιναν 59, στις 15 Ιουλίου 101, στις 21 Ιουλίου 173 και το Σάββατο, 24 Ιουλίου 178.

Η κατάσταση ναι μεν, όπως επισημαίνεται είναι ακόμα διαχειρίσιμη, ωστόσο, όπως λένε επιστήμονες και κυβέρνηση η άνοδος αποτελεί ένα “ηχηρό καμπανάκι” για τη συνέχεια. Μικρή αύξηση παρατηρείται και στις διασωληνώσεις. Το γεγονός ότι νοσούν περισσότερο νεότερες ηλικίες έχει ως αποτέλεσμα να μην περνούν τον κορονοϊό τόσο βαριά και ακόμη και εάν να χρειαστεί να νοσηλευτούν, “αφήνουν” τα κρεβάτια σε σύντομο διάστημα καθώς αναρρώνουν πιο γρήγορα σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικίες και παίρνουν εξιτήριο.

Ωστόσο, όπως τονίζεται, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης “Δέλτα” είναι τέτοια, που τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν πολύ εύκολα και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) να ενταθεί από τη μία ημέρα στην άλλη.

Πάνω από 10,1 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει στη χώρα, ωστόσο ο δείκτης των εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανησυχεί τους επιστήμονες.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται ηλικίες από 21 ετών έως 90 ετών γι΄αυτό και οι μεταλλάξεις δεν έχουν ηλικίες. Στους νέους είναι πιο ήπια τα συμπτώματα αλλά μεταδίδουν», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Αυτή τη στιγμή το 95% των νοσηλειών και το 100% των διασωληνωμένων είναι άτομα ανεμβολίαστα», επαναλαμβάνει ο καθηγητής Πενυμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Στο μεταξύ συνεχίζεται η εκστρατεία πειθούς των πιο δύσπιστων ώστε να εμβολιαστούν. Γι’ αυτόν τον λόγο ανακοινώθηκαν και οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς που εμβολιάζουν ή κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό αντίστοιχα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.