Λαζανάς: Θα ακουμπήσει όλο τον κόσμο η τρίτη δόση

Μήνυμα προς τους υγειονομικούς σχετικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έστειλε ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών Μάριος Λαζανάς, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

«Έχει αρχίσει και η κοινωνία, ορθώς κατά τη γνώμη μου, και πιέζει για το νοσηλευτικό προσωπικό να είναι εμβολιασμένο. Εγώ έχω ξεκάθαρη άποψη, δεν μπορείς να εργάζεσαι στο νοσοκομείο, οποιαδήποτε δουλειά και να κάνεις, για οποιοδήποτε εμβόλιο και να μην είσαι εμβολιασμένος. Δεν μπορεί να μην είσαι εμβολιασμένος με το εμβόλιο της γρίπης, δεν μπορεί να είσαι νοσηλεύτρια να δουλεύεις σε μονάδα νεογνών και εγκύων και να μην έχεις κάνει το εμβόλιο της ιλαράς», δήλωσε ο κ. Λαζανάς.

Δεν μπορείς να εργάζεσαι στο νοσοκομείο, σε όποιο πόστο και αν είσαι, και να μην έχεις κάνει το εμβόλιο», δήλωσε ο κ. Λαζανάς.

Ο ίδιος είπε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοού σε ορισμένες κατηγορίες, όπως τους υγειονομικούς και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

«Έχει τεθεί θέμα και συζητιέται για την τρίτη δόση και ότι θα πρέπει αυτή να αποφασιστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Εμείς έχουμε συμπληρώσει σχεδόν 7 μήνες και δεν είναι αν εμείς θα νοσήσουμε ή όχι αλλά έστω και αν ελαφρά νοσήσουμε ή γίνουμε απλά φορείς δεν θα μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Εμείς ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα και να παρθεί όσο γίνεται μια γρήγορη απόφαση και βέβαια δεν αφορά μόνο το υγειονομικό προσωπικό η τρίτη δόση, αφορά άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδες, άτομα που βρίσκονται στα γηροκομεία, τα άτομα που είναι υπερήλικες δηλαδή αυτές οι κατηγορίες θα πρέπει να προηγηθούνε και προσωπική μου άποψη είναι ότι θα ακουμπήσει όλο τον κόσμο η τρίτη δόση», δήλωσε ο κ. Λαζανάς.

Και συνέχισε: «Θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη ενημέρωση στον κόσμο, δεν έχει γίνει σωστή ενημέρωση για τις βλαπτικές δράσεις του κορονοϊού. Δεν είναι μόνο οι νεκροί, όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία ίσως κι εμείς δεν είχαμε τη γνώση, δεν ξέραμε ακριβώς τι είναι ο κορονοϊός, κάπου και ο ΠΟΥ έδωσε λάθος μηνύματα μιλάγαμε όλοι για μια γριπούλα. “Γριπούλα είναι και θα περάσει”. Από αυτή τη “γριπούλα” το 25% των ατόμων προσβάλλονται τα αγγεία τους, σε ένα μεγάλο ποσοστό προσβάλλεται η καρδιά τους, σε άλλους προσβάλλονται τα πνευμόνια τους, προσβάλλεται το κεντρικό νευρικό σύστημα δηλαδή είναι μια νόσος πολύσυστηματική η οποία αφήνει κατάλοιπα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.