Γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει αγωγή στη Novartis; Για τη ζημιά 3 δις ευρώ σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου

Την στάση της κυβέρνησης στην πολύκροτη υπόθεση Novartis που έχει ζημιώσει το Δημόσιο με 3 δις ευρώ, καυτηριάζει ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Τσοβόλας διερωτάται γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν προβαίνει σε αγωγή σε βάρος της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ήδη εισπράξει 310 εκατομμύρια δολάρια από την Novartis.

“Όπως είναι γνωστό, το ομολογημένο από την ίδια την NOVARTIS σκάνδαλο που διαπράχθηκε στη χώρα μας, επέφερε ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο της τάξης των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ -σύμφωνα με υπηρεσιακό πόρισμα-. Ενώ οι ΗΠΑ πριν από ένα περίπου χρόνο εισέπραξαν από την NOVARTIS, που ομολόγησε τις δωροδοκίες στην Ελλάδα, τριακόσια δέκα εκατομμύρια δολάρια, η Κυβέρνηση αρνείται επίμονα και παράνομα να καταθέσει αγωγή κατά της ανωτέρω εταιρείας. Γιατί άραγε;” αναφέρει στην γραπτή του δήλωση ο κ. Τσοβόλας.

Και συμπληρώνει:

“Το αποδεικτικό υλικό είναι έτοιμο εδώ και αρκετό καιρό. Φοβάται η κυβέρνηση μήπως στενοχωρήσει την NOVARTIS; Γιατί επίσης το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ακόμη κάνει δήλωση παράστασης για στήριξη της κατηγορίας στην Ανάκριση και στην Προκαταρκτική που εκκρεμούν υποθέσεις σε βάρος στελεχών της NOVARTIS, αλλά και πρώην κυβερνητικών στελεχών; Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτές οι αδικαιολόγητες παραλείψεις αποτελούν σοβαρά ποινικά αδικήματα;

Ερωτώ για δεύτερη φορά και απάντηση δεν έχω πάρει.

Βέβαια σιωπή ιχθύος επί των ερωτημάτων μου και από τα γνωστά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.