Η μητέρα Γη φλέγεται – Βράζει ο πλανήτης – Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στην επιφάνεια της Γης

Από τα τέλη του 18ου αιώνα είχε να καταγραφεί τέτοια θερμοκρασία… 55,4 βαθμούς Κελσίου έδειξαν οι μετρήσεις στην «Κοιλάδα του Θανάτου» στην Καλιφόρνια, σπάζοντας μετά από έναν αιώνα το ρεκόρ θερμοκρασίας!

Η Κοιλάδα του Θανάτου βρίσκεται νοτιανατολικά της οροσειράς Σιέρρα Νεβάδα στη Μεγάλη Λεκάνη και στην έρημο Μοχάβι, και αποτελεί στο μεγαλύτερό της μέρος το Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου. Η Κοιλάδα του Θανάτου ονομάστηκε έτσι από αποίκους το 1849, επειδή αρκετοί πέθαιναν ενώ τη διέσχιζαν, λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών της κατά το καλοκαίρι.

Το ρεκόρ κατείχε η περιοχή Kebili στην Τυνησία που είχε καταγράψει θερμοκρασία 55 βαθμών Κελσίου το 1931. Οι θερμοκρασίες που καταγράφονται όλο και πιο υψηλές σε όλο τον πλανήτη -ακόμη και στη Σιβηρία είχαμε καύσωνες- καταδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όσα έρχονται και θα αντιμετωπίσουμε μελλοντικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.