Διεθνής σάλος! Βίντεο του BBC «ξεμπροστιάζει» τις ελληνικές αρχές για βίαιες απωθήσεις μεταναστών! (

Για βίαιες απωθήσεις πλοιαρίων με μετανάστες πίσω στην Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα το BBC, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο με διάφορα περιστατικά, που έχουν καταγραφεί στα ελληνικά νερά είτε από τους ίδιους τους μετανάστες είτε από την τουρκική ακτοφυλακή.

Το BBC επικαλείται, μάλιστα, δηλώσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου για ζητήματα Εσωτερικών Υποθέσεων, Ιλβα Γιόχανσον, σύμφωνα με την οποία «βάσιμες» αναφορές για «απωθήσεις» στη θάλασσα και στη ξηρά αποτελούν «παραβιάσεις των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αξιών».

Η ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ είπε στο BBC ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την παράνομη απέλαση των μεταναστών που φτάνουν στα σύνορα της χώρας.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων ισχυρίζονται ότι χιλιάδες άνθρωποι που αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη έχουν απωθηθεί από την Ελλάδα στην Τουρκία προτού τους δοθεί η ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση ασύλου.

Η ελληνική πλευρά, πάντως, έχει αρνηθεί συστηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

πηγή: huffingtonpost.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.