Αυτές θα είναι οι κυρώσεις για τους υγειονομικούς που θα αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς και όσους εργάζονται σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας. Πλέον ο πρωθυπουργός έχει δώσει τη σκυτάλη στους υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι οποίοι θα εξειδικεύσουν το καρέ των μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση για ανακόψει τη διασπορά του ιού.

Αρχικά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις ποινές ή κυρώσεις που θα έχει η μη συμμόρφωση με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, οι επιπτώσεις στους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα έχει μια διαβάθμιση και θα προβλέπει από μετάθεση σε μη μάχιμο πόστο έως και την αναστολή εργασίας. Η αναστολή εργασίας ισοδυναμεί με άδεια άνευ αποδοχών άρα οι υγειονομικοί δεν θα πληρώνονται.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας υγείας, που δε θα έχουν εμβολιαστεί από τις 16 Αυγούστου και μετά, θα τίθενται σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών. «Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά. Γιατί δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το αυστηρό πλαίσιο της απευθείας αναστολής εργασίας επελέγη με δεδομένο τον ευάλωτο χαρακτήρα των δομών και των απασχολούμενων σε αυτές, αλλά και γιατί τα δεδομένα των εμβολιασμών θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.