Ο Μητσοτάκης χάρισε νέα παρτίδα εμβολίων στα Σκόπια! Έστειλε 100.000 δόσεις AstraZeneca

Μετά τις 20.000 δόσεις εμβολίων που έστειλε η χώρα πριν από έναν μήνα στα Σκόπια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δική του πρωτοβουλία χάρισε άλλες 100.000.

Όπως και στην προηγούμενη δωρεά τα εμβόλια που στάλθηκαν στη «Βόρεια Μακεδονία», δεν ήταν Pfizer… ούτε Moderna… αλλά AstraZeneca.

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας των Σκοπίων, Βένκο Φίλιπτσε, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Σήμερα έφθασαν 100.000 δόσεις εμβολίων AstraZeneca, δωρεά της γειτονικής μας χώρας, Ελλάδας. Η δωρεά γίνεται με προσωπική πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία υποσχέθηκε στον πρωθυπουργό μας, Ζόραν Ζάεφ. Επαναβεβαιώνονται οι σχέσεις καλής γειτονίας και η υποστήριξη, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε περιόδους πανδημίας. Ευχαριστούμε πολύ τον ελληνικό λαό, την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα μας, Ρούσσο Κούνδουρο, με τον οποίο παραλάβαμε σήμερα τα εμβόλια. Θα διανεμηθούν αμέσως στα κέντρα εμβολιασμού και προορίζονται για άτομα άνω των 60 ετών, σύμφωνα με τη στρατηγική εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός επιταχύνεται και από τη Δευτέρα όλοι οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς ραντεβού» σημείωσε ο Σκοπιανός υπ. Υγείας.

Χωρίς να είμαστε καχύποπτοι και εντελώς συνειρμικά θυμηθήκαμε την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για «ξεστοκάρισμα» την οποία ασπάστηκε μέχρι και ο Άρης Πορτοσάλτε

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.