Αρπάχτηκαν στον αέρα Λινού-Βασιλακόπουλος για τα εμβόλια και τη μετάλλαξη Δέλτα

Συγκρούστηκαν στον αέρα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για την μετάλλαξη Δέλτα και την αποτελεσματικότητα της εμβολιαστικής επιχείρησης στη χώρα μας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», η Αθηνά Λινού υπογράμμισε ότι η έξαρση στα κρούσματα των τελευταίων ημερών οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα. Ο κ. Βασιλακόπουλος αντέδρασε τονίζοντας ότι η αύξηση κρουσμάτων οφείλεται στην χαλάρωση των μέτρων, με την κα. Λινού να απαντά:

«Είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και με πάνω από το 50% των πολιτών να είναι ανεμβολίαστοι, είναι σαν μην είχαμε κανέναν εμβολιασμένο. Καθυστερήσαμε να καταλάβουμε ότι έρχεται νέο κύμα και δεν πρέπει να είχαμε άρει μέτρα. Εκείνη την περίοδο αποφασίστηκε να εμβολιάσουμε τα παιδιά, τους δώσαμε τα 150 ευρώ μετά την πρώτη δόση, όμως. Αυτό ήταν λάθος επιδημιολογικά. Έπρεπε να δοθεί το κίνητρο, αλλά 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση» είπε.

Από πλευράς του ο Βασιλακόπουλος της ζήτησε να ανακαλέσει και πρόσθεσε ότι όσα είπε η κα. Λινού «επιδημιολγικά δεν στηρίζονται πουθενά. Το στέλεχος Δέλτα δεν έχει επικρατήσει στη χώρα».

Ωστόσο και οι δύο συμφώνησαν ότι τα μέτρα που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση με διαχωρισμό των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης είναι λάθος. «Δεν συμφωνώ με τον διαχωρισμό των καταστημάτων. Το ίδιο έγινε και με τσιγάρο. Οι καταστηματάρχες μέσα στον πανικό να διατηρήσουν την επιχείρηση τους, είχαν ταμπελάκια κι ανάλογα με τη στιγμή τα μετέφεραν από τα τραπέζια. Το κάπνισμα πλήττει την ανθρωπότητα 40-50 χρόνια. Βλέπαμε ότι αν δεν είναι κάτι καθολικό που να επηρεάζει όλους, δεν μπορείς να μεταφέρεις την ευθύνη στον επιχειρηματία. Πιο εφαρμόσιμο μόνο οι εμβολιασμένοι στους εσωτερικούς χώρους. Δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν οι κλειστοί χώροι. Στους κλειστούς χώρους θα λειτουργήσουν τα κλιματιστικά, τα οποία υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι επιτείνουν τη μετάδοση του ιού», δήλωσε η κυρία Λινού και ο κ. Βασιλακόπουλος συμφώνησε και τονισε ότι «πρέπει να πάμε σε καθολική απαγόρευση μεικτών μαγαζιών σε κλειστούς χώρους. Να γίνει από τώρα για να το εμπεδώσουμε».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.