Ο Δένδιας «έβγαλε είδηση» για τη Λιβύη: Ο ΟΗΕ θέλει την Ελλάδα στο λιβυκό

Αναφερόμενος ο Νίκος Δένδιας στη Λιβύη και στη στάση της Γερμανίας προς τη χώρα μας, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «RealNews», είπε:

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

»Τόσο λόγω γειτνίασης όσο και λόγω της παρουσίας μας στο έδαφος μέσω της πρεσβείας και του προξενείου, καθώς και των συνεχών επαφών με τη λιβυκή πλευρά, κρίνουμε ότι έπρεπε να είχαμε προσκληθεί (σ.σ. στη διάσκεψη για τη Λιβύη που διοργάνωσε η Γερμανία).

»Δυστυχώς η γερμανική πλευρά είχε άλλη άποψη και για τον λόγο αυτό εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκειά μας προς το Βερολίνο».

Ωστόσο, ο Νίκος Δένδιας «έβγαλε είδηση». Όπως είπε, «ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη δεν συμμερίζεται απαραίτητα την προσέγγιση αυτή (σ.σ. της Γερμανίας).

»Μας έχει ενημερώσει, ατύπως, ότι η Ελλάδα πρόκειται να συμπεριληφθεί σε ομάδα εργασίας για ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αναμένεται να συνέλθει εντός των επομένων εβδομάδων.

»Αυτή η εξέλιξη δεν είναι τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα συνεχών επαφών, καθώς και της έμπρακτης συνεισφοράς της χώρας μας», είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.