Σοκ από την πρόταση του καθηγητή Τούντα – Συρμούς ή δρομολόγια μόνο για εμβολιασμένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

Το δόγμα του σοκ είναι αποφασισμένοι, όπως φαίνεται, να επιβάλουν και στην περίπτωση του κορωνοϊού. Δεν εξηγείται αλλιώς η πρόταση του καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Γιάννη Τούντα. Ο οποίος βγήκε στην κρατική τηλεόραση και χωρίς κανέναν ενδοιασμό πρότεινε, για να αντιμετωπιστεί η μετάλλαξη Δέλτα και να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού, ότι «θα πρέπει ίσως να δούμε κατά πόσο μπορούμε να έχουμε συρμούς ή δρομολόγια που να είναι μόνο για εμβολιασμένους»!

Αναφερόμενος στους χώρους εργασίας ζήτησε και άλλα μέτρα: «Το self test είναι μεν χρήσιμο όταν βγαίνει θετικό, δεν είναι όμως πολύ αξιόπιστο όταν βγαίνει αρνητικό. Θα έλεγα στους χώρους εργασίας πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά το rapid test σε εβδομαδιαία βάση για τους ανεμβολίαστους».

Πρότεινε, επίσης, περισσότερες στοχευμένες καμπάνιες ενημέρωσης για τον εμβολιασμό. «Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι ομάδες που αντιστέκονται περισσότερο και εκεί να ρίξουμε το βάρος της ενημέρωσης». Αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών, ζητώντας να προχωρήσει άμεσα για τα κάτω των 18 ετών άτομα!

«Αν δεν βάλουμε την ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών μέσα στην εμβολιαστική πολιτική, για να μπορέσουμε να φτάσουμε πάνω από το 70% στο σύνολο του πληθυσμού, θα πρέπει να εμβολιαστούν οι υπόλοιπες μεγαλύτερες ηλικίες τουλάχιστον κατά 90%, κάτι το οποίο, καταλαβαίνετε, είναι ανέφικτο από τη στιγμή που έχουμε δυστυχώς αυτό το ποσοστό των αρνητών του εμβολίου» δήλωσε ο Τούντας.

Με αυτές τις προτάσεις το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εξοργίσουν τον κόσμο, ακόμη και εκείνους που ούτε αρνητές είναι, ούτε πολέμιοι του εμβολιασμού! Το μόνο που δεν έχουν προτείνει, ακόμη τουλάχιστον, είναι να μας μαρκάρουν όπως τα μοσχάρια!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.