Αποκάλυψη – φωτιά Παπαγγελόπουλου για δωροδοκίες πολιτικών από τη Novartis!

Μία νέα διάσταση έδωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AlertTV με τον Ανδρέα Καψαμπέλη.

Για πρώτη φορά ο Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε πως διαθέτει όλα τα στοιχεία για δωροδοκίες πολιτικών από την φαρμακοβιομηχανία, στοιχεία μάλιστα που προέρχονται από τις αμερικανικές πηγές.

Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε πως θα προσκομίσει τα συγκεκριμένα στοιχεία μαζί με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα που κατά τον ίδιο συνιστούν αποδεικτικά στοιχεία αδιαμφισβήτητα, όταν κληθεί από τις δικαστικές αρχές. Και αμέσως μετά την κατάθεση του, θα τα δώσει στην δημοσιότητα. Τα συγκεκριμένα στοιχεία μάλιστα περιέχονται και στην δικογραφία την οποία έλαβε μετά το πέρας της προανακριτικής και αποτελείται από 230.000 σελίδες.

Ο Παπαγγελόπουλος θεωρεί δεδομένο ότι η δίωξη εις βάρος του είναι πολιτική και έγινε με αποκλειστικό στόχο να συγκαλυφθεί το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, ενώ χαρακτήρισε παρακράτος και βόρβορο όσους τον κατηγορούν.

Αναφορικά με τον εισαγγελέα Αθανασίου ο οποίος άφησε αιχμές εις βάρος του κατά την κατάθεση του αναφορικά με το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, ο Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε πως διαθέτει στοιχεία και έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός διερευνούσε τον ρόλο Μιωνί, Παπασταύρου και Μεταξά, τρία ολόκληρα χρόνια πριν ο ίδιος αναλάβει υπουργός!

Γνωρίζω το όνομα του υπουργού με τον λογαριασμό!

Αναφορικά με τα γεγονότα της Βιέννης και τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε ότι γνωρίζει το όνομα του υπουργού στον οποίο αναφέρεται ο τραπεζικός λογαριασμός που ήθελαν να δώσουν οι αμερικανικές αρχές στους έλληνες εισαγγελείς, του οποίου την παραλαβή εμπόδισε ο αντεισαγγελέας.

Ο Παπαγγελόπουλος όμως ξεκαθάρισε ότι θα αναφέρει το όνομα του υπουργού μόνο στην δικαιοσύνη, διότι σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας. Σε αντίθεση με τους διώκτες του όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν σέβονται το δικό του τεκμήριο αθωότητας.

Είναι δε βέβαιος ότι το υπόμνημα που κατέθεσαν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Στουρνάρας, Γεωργιάδης και Λοβέρδος, είναι αποτέλεσμα του πανικού τους, μετά την δίωξη Αγγελή. Ενώ χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως ωμό εκβιασμό απέναντι στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη και προσπάθεια επηρεασμού της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου το οποίο θα κρίνει εάν θα αρθεί η προστασία στα πρόσωπα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Θεωρεί το υπόμνημα του αντεισαγγελέα Αγγελή έπειτα από την δίωξη του, ως αυστηρή προειδοποίηση απέναντι στην κυβέρνηση, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε, τους υπενθυμίζει πως πάνω στην δική του μαρτυρία στηρίχθηκε όλη η προανακριτική! Ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα εάν θα αρθεί ή οχι η ανωνυμία των συγκεκριμένων ανθρώπων, υπενθύμισε όμως πως μία σειρά κορυφαίων δικαστικών λειτουργών, έχουν απορρίψει παρόμοιο αίτημα τουλάχιστον τέσσερις φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

«Τα ψέματα της Ράικου»

Εξαιρετικά σκληρός ήταν ο Δ. Παπαγγελόπουλος στους χαρακτηρισμούς του απέναντι στην Ελένη Ράικου, την οποία χαρακτήρισε ευθέως ως «ψευδομάρτυρα». Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι η έρευνα για τα πεπραγμένα του συζύγου της που φέρεται να ζημίωσε το Δημόσιο κατά ένα τεράστιο ποσό, δεν έγινε επί των ημερών του, αλλά αντίθετα έγινε από ανεξάρτητη επιτροπή, υπαγόμενη στον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια! Άρα, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η Ράικου είπε τερατώδες ψέμα ισχυριζόμενη ότι ο Παπαγγελόπουλος επιχείρησε να ενοχοποιήσει τον άντρα της.

Αίσθηση όμως προκάλεσαν και οι αποκαλύψεις για τα εμβάσματα που έπαιρνε ο σύζυγος της Ελένης Ράικου από την Novartis και πως η πρώην εισαγγελέας επιχείρησε να τα καλύψει κατά την κατάθεση της στην προανακριτική της Βουλής. Στην αρχή, αρνήθηκε την ύπαρξή τους, έκανε λόγο για πλαστά έγγραφα που είχε δημιουργήσει η Ελένη Τουλουπάκη. Μόλις όμως οι καταθέσεις επιβεβαιώθηκαν, η Ράικου έκανε λόγο για «έσοδα από την συνεργασία του συζύγου της με την φαρμακοβιομηχανία βάση νόμιμου συμβολαίου». Όταν όμως η εξεταστική επιτροπή της Βουλής της ζήτησε να προσκομίσει το συγκεκριμένο συμβόλαιο το οποίο επικαλέστηκε, η ίδια ισχυρίστηκε πως δεν διαθέτει πλέον το συμβόλαιο, γιατί είχε καταστραφεί από πλημμύρα στο σπίτι της!

Δείτε τα χαρακτηριστικότερα σημεία της συνέντευξης του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.