Θεμιστοκλέους: Αυτά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών – Εφικτό το τείχος ανοσίας το καλοκαίρι

Στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα αλλά και στα ποσοστά εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Υποστήριξε πως συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 7,5 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ υπογράμμισε ότι περισσότεροι από 4.550.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 43%, και 3 εκατ. έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ποσοστό 31%.

Σχετικά με τις παραδόσεις των εμβολίων τον Ιούλιο, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι «η Pfizer θα παραδώσει πάνω από 1.150.000 δόσεις, η Moderna 380.000 δόσεις και η Johnson & Johnson θα παραδώσει 152.000 δόσεις ως τέλος Ιουνίου και 171.000 δόσεις τον Ιούλιο». Στη συνέχεια ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε πως με βάση τους ρυθμούς του προγράμματος, είναι εφικτός ο στόχος του εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού, δηλαδή για να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, μέσα στο καλοκαίρι.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως το «πέναλτι» για κάποιον που θα αλλάξει τρεις φορές το ραντεβού για το εμβόλιο μειώνεται στις 6 ημέρες.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στις παραδόσεις που εξελίσσονται κανονικά αλλά και στα ραντεβού που έχουν ανοίξει για όλα τα εμβόλια, με αποτέλεσμα κάποιος να κλείνει ραντεβού σήμερα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εμβολιάζεται. Κάλεσε δε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, καθώς οι διαδικασίες πλέον είναι αρκετά γρήγορες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε επίσης στα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών. Το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 86% και το νοσηλευτικό προσωπικό σε ποσοστό 69%. Το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 66%. Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθωτοί γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 91%, οι νοσηλευτές σε ποσοστό 73% και το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 70%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.