Ο Μπάμπης δεν ήταν ο πρώτος: 12 δολοφόνοι που έπαιξαν θέατρο στο Πανελλήνιο και πήγαν μέχρι στη Νικολούλη

Οι δολοφόνοι που έπαιξαν θέατρο σε όλο το πανελλήνιο, συγκλονίζοντας με τη ψυχραιμία τους μπροστά στις κάμερες, είναι περισσότεροι από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος για 37 ημέρες υποκρινόταν τον χαροκαμένο σύζυγο.

 

Η «σκηνοθεσία» ληστείας από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, πανομοιότυπη με εκείνη στο σπίτι του εκπαιδευτή του, ο τρόπος που παρουσίασε στις Αρχές το τι έγινε και στη συνέχεια το ρεσιτάλ ερμηνείας, υποδυόμενος τον «χαροκαμένο» σύζυγο και τον άνθρωπο που έσπευσε να συμπαρασταθεί στους γονείς της άτυχης κοπέλας, μόνο οργή προκαλούν.

Ακόμα και όταν οι αστυνομικοί έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλόννησο, ο δράστης της στυγερής δολοφονίας που βρισκόταν εκεί για το μνημόσυνο της άτυχης κοπέλας, αγκάλιαζε και συμπαραστεκόταν στη μητέρα της Καρολάιν και λίγες ώρες αργότερα, στον 11ο όροφο και στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, ομολόγησε πως τη σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια.

Το «θέατρο» των 37 ημερών μέχρι την οριστική εξιχνίαση της υπόθεσης, οι αναρτήσεις στα social media, οι δηλώσεις μπροστά στις κάμερες ως συντετριμμένος σύζυγος, φέρνουν στη μνήμη ανάλογες περιπτώσεις εγκληματιών που προσπάθησαν να ξεγελάσουν την κοινή γνώμη και τις Αρχές στην Ελλάδα.

Συνολικά 12 οι δολοφόνοι που έπαιξαν θέατρο

Υπόθεση Δουρή

Τον Δεκέμβριο του 1993, o 6χρονος γιος του Μανώλη και της Γεωργίας Δουρή, είχε βρεθεί νεκρός και κακοποιημένος σεξουαλικά. O Μανώλης Δουρής, όπως και η υπόλοιπη οικογένεια, θρηνούν για το 6χρονο παιδί τους, με την ελληνική κοινωνία να παρακολουθεί συγκλονισμένη όλα όσα διαδραματίζονταν.

Μετά από λίγες ημέρες, έγινε η ανατροπή και έμειναν όλοι άπαντες. Ο Δουρής στην κατάθεσή του στην αστυνομία είχε πέσει σε πολλές αντιφάσεις, με τους αστυνομικούς να τον υποψιάζονται από το γεγονός ότι… ο ίδιος είχε βρει το πτώμα του γιου του.

Στην ανάκριση, προσπάθησε να δικαιολογηθεί καθώς πολύ γρήγορα «έσπασε» και αποκαλύφθηκε η αλήθεια. «Με κυριεύει μια σπάνια ασθένεια, με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου», είπε ο παιδοκτόνος.

Η κοινωνία ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία του και ο Τύπος τον αναφέρει ως «κτήνος». Λίγα χρόνια αργότερα, ο Δουρής βρέθηκε νεκρός μέσα στη φυλακή. Στις 24 Φεβρουαρίου 1996, ο Μανώλης Δουρής βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο κελί του, με το καλώδιο της τηλεόρασης…

Το μακελειό του Αγρινίου

Τον Νοέμβριο του 2006 αποκαλύφθηκε ένα πενταπλό έγκλημα που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πέντε άνδρες ηλικίας 33, 32, 23, 21 και 17 ετών είχαν βγει για κυνήγι σε περιοχή του Αγρινίου και δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Το μακελειό έγινε πρώτο θέμα για τον Τύπο ενώ οι οικογένειες που βυθίστηκαν στο πένθος, και η ανάστατη τοπική κοινωνία, ζητούσαν απαντήσεις.

Η περιοχή του εγκλήματος γέμισε από συγγενείς των θυμάτων, δημοσιογράφους και την Αστυνομία που προσπαθούσε να την αποκλείσει για να αρχίσει τις έρευνες. Ανάμεσα σε όσους έσπευσαν να δουν από κοντά τον τόπο της τραγωδίας, ήταν ένας κτηνοτρόφος ο οποίος ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που είχε κάνει στους δημοσιογράφους όπου είχε αναφέρει ότι στους δολοφόνους «αξίζει η θανατική ποινή», ενώ εκείνος δήλωνε ότι την ώρα του μακελειού δεν ήταν στον βοσκότοπο, ο οποίος άνηκε στον ίδιο.

Μετά από έρευνες της αστυνομίας, συνελήφθη ως ύποπτος και λίγο αργότερα ομολόγησε το έγκλημά του. Συμμετοχή στο έγκλημα, φέρεται να είχε και ο γιος του που ήταν μαζί του όταν ειδοποιήθηκε ότι κυνηγοί έχουν μπει στον βοσκότοπο που διατηρούσε στην περιοχή. Στους αστυνομικούς επαναλάμβανε πως ο γιος του είναι αθώος και δεν τράβηξε όπλο.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, προέκυψε πως ο δράστης είχε ρίξει χαριστική βολή στα θύματα, ενώ στη δίκη θεωρήθηκε φυσικός αυτουργός ο γιος, παρά την αντίθετη κατάθεση του πατέρα. Το δικαστήριο τους καταδίκασε και τους δυο σε πέντε φορές ισόβια.

Υπόθεση Κώστα Πολύζου

Δολοφόνοι που έπαιξαν θέατρο στο πανελλήνιο

Ο Κώστας Πολύζος δολοφονήθηκε από την ίδια του τη μάνα και τον πατριό του, που τον αναζητούσαν για πέντε χρόνια. Μετά από έντονο τσακωμό που είχε με τον πατριό του, τον σκότωσαν και έθαψαν το άψυχο σώμα του, το οποίο βρέθηκε το 2011 από έναν κυνηγό σε δύσβατη περιοχή, κοντά στη Σιάτιστα. Το κίνητρο ήταν ένα δάνειο που είχαν πάρει η μάνα και ο πατριός του και αυτός ήταν εγγυητής. Η κακοδιαχείριση όμως των οικονομικών έφερε την αντίδραση από τον Κώστα Πολύζο.

 

Υπόθεση Αχιλλέα Τέντα

Τον Δεκέμβριο του 2001, ο έμπορος δερμάτων από τον Βόλο Αχιλλέας Τέντας δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του στον Αλμυρό, από τον εραστή της γυναίκας του Νίκο Κωτούλα. Οι δυο τους πέταξαν το σώμα του σε πηγάδι της περιοχής και άφησαν το αυτοκίνητο του θύματος στο λιμάνι του Βόλου ώστε να φανεί ότι ο 58χρονος έφυγε για ταξίδι. Η Μαρία Τέντα μάλιστα είχε ρίξει υπνωτικό στην πεθερά της για να μην καταλάβει τίποτα.

Τα παιδιά της την πίεζαν να βγει στην Αγγελική Νικολούλη αλλά εκείνη αρνούνταν πεισματικά. Το έπραξε μετά από 4 μήνες, από την υποτιθέμενη εξαφάνιση. Η Αγγελική Νικολούλη την κατάλαβε και την παγίδευσε και μετά το τέλος της εκπομπής η αστυνομία τους συνέλαβε και αφού ομολόγησαν την πράξη τους, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Υπόθεση Θανάση Λάμπρου

Δολοφόνοι που έπαιξαν θέατρο στο πανελλήνιο

Η επονομαζόμενη “μαύρη χήρα” από την Κοιλάδα Αργολίδας, Δήμητρα Λάμπρου, έφτασε στο σημείο να μηνύσει τους αξιωματικούς της αστυνομίας, γιατί δήθεν την πίεσαν να ομολογήσει τον φόνο του άντρα της. Η δολοφονία έγινε τον Δεκέμβριο του 2014, με το θύμα να δέχεται δύο σφαίρες (μια στο θώρακα και μια στο κεφάλι).

Η Δήμητρα Λάμπρου έστησε το σκηνικό να μοιάζει με αυτοκτονία βάζοντας το περίστροφο στο χέρι του άντρα της. Τελικά, η Δήμητρα Λάμπρου καταδικάστηκε στα 38 της σε ισόβια φυλάκιση για την δολοφονία του συζύγου της.

Υπόθεση Θοδωρή Ταμπακίδη

Τον Θοδωρή Ταμπακίδη σκότωσε η ίδια του η γυναίκα, με την οποία βρισκόταν σε διάσταση, στις 29 Απριλίου του 2009. Τον πυροβόλησε με καραμπίνα στο σπίτι τους στην Περιστερά μπροστά τα ανήλικα παιδιά της, τα οποία “δασκάλεψε” να πουν και αυτά ψέματα.

Η σύζυγος “αράχνη” εγκατέλειψε την μαύρη BMW του άντρας της, με τα κλειδιά πάνω και δήλωσε την εξαφάνισή του. Το κίνητρο ήταν, ότι θα πήγαινε εκδρομή με τη νέα σύντροφο που είχε επιλέξει να έχει στη ζωή του.

Υπόθεση Δημήτρη Μπεκιάρη

Δολοφόνοι που έπαιξαν θέατρο στο πανελλήνιο

Ο ιδιοκτήτης μπιτς μπαρ Δημήτρης Μπεκιάρης “εξαφανίστηκε” το 2014 όταν βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητό του και σκουπισμένο από δακτυλικά αποτυπώματα. Το άψυχο σώμα του, βρέθηκε αργότερα πεταμένο σε χαράδρα. Ο πρώτος που τον έψαξε ήταν ο συνέταιρός του στο μπιτς μπαρ, ο οποίος ήταν ο δολοφόνος του. Τον πυροβόλησε στο κεφάλι, καθώς είχαν οικονομικές και επαγγελματικές διαφορές όπως είχε πει.

 

Υπόθεση Στέλιου Φεριανού

Η 29χρονη Βαλμπόνα Πέπα και και η 20χρονη Μάσια-Χόζα Βελόζο Ντι Μενέζις (μητέρα ανήλικου παιδιού) εξαφανιστηκαν στη Μυτιλήνη τον Αύγουστο του 2002, όταν πήγαν εκεί για διακοπές. Ο Στέλιος Φτεριανός ήταν φίλος της μιας κοπέλας και είχε πει ότι την επόμενη θα πήγαιναν με σκάφος στη Χίο. Μόνο που τα πράγματά τους, όπως και τα κινητό τους βρίσκονταν στο δωμάτιο. Η Αγγελική Νικολούλη έμαθε πως ο Στέλιος Φεριανός είχε συλληφθεί παλαιότερα για κράτηση αλλοδαπών γυναικών προς εκμετάλλευση ενώ ομολόγησε πως τις σκότωσε, γιατί τον απέρριψαν ερωτικά και τον ειρωνεύτηκαν. Τα πτώματά τους δεν βρέθηκαν ποτέ.

Υπόθεση Γιάννη Κυριατζίδη

Το 2007 στη Καβάλα, ο Γιάννης Κυριατζίδης δολοφονήθηκε από τρία άτομα της παρέας του. Ο ένας από αυτούς, ο Ευγένιος βγήκε μάλιστα στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη για να βοηθήσει στην έρευνα, αλλά όντας ο τελευταίος άνθρωπος που τον είχε δει ζωντανό παγιδεύτηκε και προδόθηκε. Ο Ευγένιος ήταν αυτός που προκάλεσε το επεισόδιο που οδήγησε στη σφαγή του Γιάννη Κυριατζίδη, τον οποίο είχαν κλέψει και ανάμεσα στα λεφτά που του είχαν πάρει ήταν και των τριών δολοφόνων του, που δεν τον πίστευαν και νόμιζαν πως τους το έλεγε για να τα κρατήσει.

Υπόθεση Σταύρου Κωνσταντόπουλου

Δολοφόνοι που έπαιξαν θέατρο στο πανελλήνιο

Ο 77 χρονών συνταξιούχος βρέθηκε δολοφονημένος και στριμωγμένος μέσα σε ένα μπαούλο. Τον είχε σκοτώσει ο ενοικιαστής του, ο οποίος πρώτα τον έβαλε να υπογράψει πως είχε εξοφλήσει και την τελευταια δόση ενοικίου (ενώ του χρωστούσε πολλά ενοίκια) και στη συνέχεια τον στραγγάλισε. Για τη δυσοσμία μάλιστα έλεγε πως φταίει ο βόθρος. Η Αγγελική Νικολούλη τον παγίδευσε ενώ αποκαλύφθηκε πως είχε κλέψει λεφτά από πολλούς ηλικιωμένους.

Υπόθεση Ζήση Σιώζου

Ο Ζήσης Σιώζος δολοφονήθηκε το 2019 από τη σύζυγό του, η οποία είχε και τη βοήθεια των παιδιών της. Είπαν πως πήγε μια βόλτα και εξαφανίστηκε ενώ λίγο αργότερα, έφυγαν για την Κολονία. Συμμετείχαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη για να “βοηθήσουν” στις έρευνες και όταν επέστρεψαν, η Αγγελική Νικολούλη ειδοποίησε τις αρχές, που τους συνέλαβαν.

Υπόθεση Κικής Κούσογλου

Δολοφόνοι που έπαιξαν θέατρο στο πανελλήνιο

Η ιστορία που αναφέραμε λεπτομερώς την Πέμπτη (17/6). Το 2005 ο Δάνος Μουρατίδης στραγγάλισε την πρώην κοπέλα του Κική Κούσογλου στη Βέροια, όταν βρήκε ένα μήνυμα από άλλον άντρα στο κινητό της. Είχαν χωρίσει αλλά εκείνος ήθελε να είναι ξανά μαζί. Η Κική όμως έχοντας βιώσει μεγάλες στιγμές ζήλιας του είχε πει ότι ολοκληρώθηκε η σχέση τους.
Ο Δάνος το έπαιζε αθώος και είχε μιλήσει στην Αγγελική Νικολούλη, η οποία είχε διαβάσει τη γλώσσα του σώματος και είχε διακρίνει την ενοχή του.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.