Καπραβέλος: Εάν έρθει το τέταρτο κύμα το Φθινόπωρο ούτε οι εμβολιασμένοι θα είναι προστατευμένοι

«Οι μη εμβολιασμένοι –και είναι πολλοί ακόμη- αποτελούν μια μεγάλη δεξαμενή όπου ο ιός κάνει πάρτι, διασπείρεται, μεταλλάσσεται και οι μεταλλάξεις αυτές απειλούν όχι μόνο τον ίδιο αλλά και αυτούς που έχουν εμβολιαστεί» προειδοποίησε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΕΣΥ της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο κ. Καπραβέλος τόνισε:

«Ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έβγαλε χθες μια ανακοίνωση που λέει ότι η πανδημία είναι εδώ, οι μεταλλάξεις απασχολούν όλη την ανθρωπότητα και ειδικά η καταστροφική και μεταδοτική μετάλλαξη του της ινδικής μετάλλαξης που αχρηστεύει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων».

Αναφερόμενος στην πανδημία ο διευθυντής ΕΣΥ της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», είπε:

«Το κυριότερο χαρακτηριστικό του τρίτου κύματος της πανδημίας ήταν ότι κανένας εμβολιασμένος δεν διασωληνώθηκε και δεν έχασε τη ζωή του, όμως οι μελέτες αποδεικνύουν ότι ο ιός δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, μεταλλάσσεται και οι μεταλλάξεις αχρηστεύουν –κομμάτια κομμάτια- την αποτελεσματικότητα των εμβολίων».

Όπως επισήμανε ο κ. Καπραβέλος ο μεγάλος φόβος είναι ότι το τέταρτο κύμα που θα ‘ρθει τέλη Φθινοπώρου.

«Εάν δεν προσέξουμε και πάρουμε πρόσθετα μέτρα, τότε υπάρχει πιθανότητα και εμείς οι εμβολιασμένοι να μην προστατευόμαστε από τις μεταλλάξεις.

Οι μη εμβολιασμένοι –και είναι πολλοί ακόμη- αποτελούν μια μεγάλη δεξαμενή όπου ο ιός κάνει πάρτι, διασπείρεται, μεταλλάσσεται και οι μεταλλάξεις αυτές απειλούν όχι μόνο τον ίδιο αλλά και αυτούς που έχουν εμβολιαστεί».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.