«Έβγαζα περισσότερα ως ντελίβερι»:Καταγγελία από Νεοπροσληφθέντες οδηγούς λεωφορείων

Ντόμινο παραιτήσεων νεοπροσληφθέντων οδηγών και τεχνικών της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ έχει χτυπήσει τις συγκοινωνίες της Αθήνας λόγω των χαμηλών προσφερόμενων αμοιβών και της μη αναγνώρισης προϋπηρεσίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, τουλάχιστον 20 οδηγοί λεωφορείων και 33 τεχνικοί της ΣΤΑΣΥ έχουν παραιτηθεί από τα καθήκοντά τους μέσα στο προηγούμενο διάστημα.

Αιτία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι οι νεοπροσληφθέντες οδηγοί αμοίβονται με το ποσό των 700 ευρώ τη στιγμή που οι παλαιότεροι συνάδελφοί τους λαμβάνουν 1.000 για να εκτελούν ακριβώς τα ίδια δρομολόγια.

Επιπλέον, μέχρι στιγμής δεν έχει «πιάσει τιμόνι» το σύνολο των διοριστέων, αφού κάποιοι από τους νεοπροσληφθέντες δεν έχουν κληθεί ακόμα να αναλάβουν καθήκοντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαθεσιμότητα των δρομολογίων. Σύμφωνα με την εφημερίδα,  σε σύνολο 423 διοριστέων στην Ο.ΣΥ., έχουν κληθεί να αναλάβουν περίπου 300, εκ των οποίων οι 20 έχουν έκτοτε παραιτηθεί σύμφωνα με δημοσιεύσεις στην Διαύγεια, με τον πραγματικό αριθμό να ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

«Εβγαζα περισσότερα ως ντελίβερι», δήλωσε στην εφημερίδα ένας παραιτηθείς, προσθέτοντας ότι από εκείνη τη δουλειά ζούσε «χωρίς να έχω καθημερινά την ευθύνη για τόσες ανθρώπινες ζωές». Άλλος έλεγε στους συναδέλφους του ότι θα έπρεπε να μετακομίσει από την επαρχία και να νοικιάσει σπίτι, ενώ εκεί που ζούσε μπορούσε να βγάλει ένα αντίστοιχο ποσό και να ζει στο πατρικό του.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.