Εστίαση: Η πρώτη αντίδραση του κλάδου στη δήλωση Μητσοτάκη για διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους

Της Εύης Κατσώλη

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για το θέμα των διευκολύνσεων σε εμβολιασμένους από Φθινόπωρο. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “ουδείς το Φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει για παράδειγμα σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους”.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς είπε ότι «για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει και η νομοθεσία που διέπει τον κλάδο, καθώς δεν έχουμε το δικαίωμα άρνησης παροχής υπηρεσιών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «επαφίεται στην κάθε επιχείρηση πώς θα χαρακτηρίσει τον εαυτό της. Αν θέλει να χαρακτηριστεί ως covid- free επιχείρηση, τότε θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους». Ο κ. Καββαθάς πρόσθεσε ότι «βέβαια στις όποιες αποφάσεις από την πλευρά των επιχειρήσεων ρόλο θα παίξει και ο αριθμός, το ποσοστό των εμβολιασμένων έως το Φθινόπωρο. Αν είναι υψηλά τα ποσοστά της τάξεως του 70%-80%, τότε μια επιχείρηση είναι εύκολο να πει ότι θα δέχεται μόνο τους εμβολιασμένους προκειμένου να προστατευθεί το προσωπικό και οι πελάτες της. Αν όμως είναι χαμηλά τα ποσοστά, τότε δύσκολα θα διώξει κάποιον από την επιχείρησή του».

Ο κ. Καββαθάς εξέφρασε και κάποιες άλλες σκέψεις του, λέγοντας ότι το όλο εγχείρημα έχει να κάνει και με άλλες παραμέτρους. «Δεν ξέρω εάν είναι εφαρμόσιμο λόγω και των προσωπικών δεδομένων. Ή επίσης θα πρέπει να υπάρχει κι ένα άτομο ή ένα μηχάνημα που θα ελέγχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα επιδεικνύει ο πελάτης. Πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί και επιπλέον εξοπλισμός όσον αφορά στη δεύτερη περίπτωση».

Ο ίδιος τέλος συμπλήρωσε ότι «δεν είναι κακό αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις φοβίες, τις ανησυχίες και τις προκαταλήψεις ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός γιατί μόνο έτσι θα ξανακερδίσουμε την κανονικότητα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.