«Χαστούκι» σε Άδωνι και ΝΔ για τις Πρέσπες από 7 παμμακεδονικές οργανώσεις!

Σκληρό και ηχηρό μήνυμα στον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και στο σύνολο του υπουργικού συμβουλίου, και στην Κ.Ο. της Ν.Δ. εκπέμπουν επτά παμμακεδονικές οργανώσεις, με επιστολή τους στον υπουργό Ανάπτυξης, μέσω της οποίας καταγγέλλουν την κυβίστηση στο ζήτημα της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, προειδοποιώντας ταυτοχρόνως ότι ο Ελληνισμός, και δη οι Μακεδόνες, δεν ξεχνούν τη στροφή 180° με την ανάληψη της εξουσίας από τη «γαλάζια» παράταξη.

Η επιστολή-φωτιά των παμμακεδονικών οργανώσεων δεν αποτελεί απλώς ένα δριμύ «κατηγορώ», αλλά και μια αυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι, προεξάρχοντος του Άδωνι Γεωργιάδη, άλλαξαν ανερυθρίαστα στάση στο Σκοπιανό, μετατρεπόμενοι σήμερα σε διαπρύσιους υποστηρικτές της συμφωνίας της λίμνης, εν όψει και της κύρωσης από τη Βουλή των τριών μνημονίων συνεργασίας με τα Σκόπια.

Σημειωτέον ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μεταθέσει την ημερομηνία κύρωσης των τριών συμφωνιών που κατατέθηκαν στη Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο ολοένα πληθαίνουν οι φήμες περί άμεσης συζήτησής τους. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και οι τρεις συμφωνίες τεθούν υπό τη βάσανο της Ολομέλειας μέσα στο καλοκαίρι, τότε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα κληθεί να υπερψηφίσει μια πολιτική, την οποία μέχρι τον Ιούλιο του 2019 αποκαλούσε «προδοτική» και «αντιπατριωτική».

Με βάση την «κωλοτούμπα» του Άδωνι Γεωργιάδη -και όχι μόνο-, οι παμμακεδονικές οργανώσεις θυμίζουν στον υπουργό τις προ τριετίας δηλώσεις του περί επιζήμιας συμφωνίας και περί εθνικού εγκλήματος, θέτοντάς τον προ των ευθυνών του και ζητώντας του μετ’ επιτάσεως να εξηγήσει ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι πίσω από αυτή τη μετατόπιση. Ταυτοχρόνως, ξεκαθαρίζουν πως οι απανταχού της οικουμένης ευρισκόμενοι Έλληνες δεν πρόκειται να ξεχάσουν την κατάπτυστη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και την προδοτική παράδοση του ονόματος στους Σκοπιανούς, αλλά ούτε τη ριζική αλλαγή στάσης στελεχών της Ν.Δ., ανάμεσα στα οποία ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθεί η επιστολή που έστειλαν στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι επτά παμμακεδονικές οργανώσεις:

Από Καναδά και ΗΠΑ, μέχρι Αφρική και Αυστραλία

«Τι έγινε
και ξαφνικά
γίνατε ένθερμος
υποστηρικτής
του Τσίπρα;»

«Σας υπενθυμίζουμε
πως ο Ελληνισμός,
και ιδιαίτερα
οι Μακεδόνες, δεν
ξεχνάμε τη στάση σας»

«4 Ιουνίου 2021,
Προς κ. Άδωνι Γεωργιάδη, υπουργό Ανάπτυξης

Κύριε Υπουργέ,

Ως Μακεδόνες ανά τον κόσμο ειλικρινά λυπόμαστε για την αλλαγή στη στάση και τη συμπεριφορά σας στο θέμα που εμείς οι Μακεδόνες έχουμε δώσει αγώνες τόσα χρόνια, και ιδιαίτερα τώρα τελευταία, με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Τι έγινε, κ. Υπουργέ, και αλλάξατε τόσο πολύ, και από πολέμιος της συμφωνίας καταλήξατε ένθερμος υποστηρικτής της;

Υπάρχουν πολλά βίντεο και αναρτήσεις εφημερίδων και blogs, στα οποία μπορεί καθένας μας να διαβάσει και να δει αυτά που λέγατε πριν από μερικά χρόνια και αυτά που λέτε τώρα. Στις 23 Ιανουαρίου 2018, και μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, σε δική σας ανάρτηση στο YouTube δηλώσατε τα εξής: “Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υποβάθμισαν το μεγαλείο αυτής της συγκέντρωσης […] οι πολιτικοί δεν μπορούν να αγνοήσουν τα συλλαλητήρια […] η μέρα του συλλαλητηρίου άλλαξε τα δεδομένα […] πολιτικό αδιέξοδο για τον Τσίπρα”.

Στο πολυπληθέστατο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 δηλώσατε “παρών” με την παρουσία σας και υπερήφανα βγάζατε selfies μαζί με άλλους συναδέλφους σας, ενώ στο επίσης μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 20ής Ιανουαρίου 2019 η παρουσία σας έγινε αισθητή και, μαζί με τη σύζυγό σας κ. Μανωλίδου, ξανά φωτογραφηθήκατε με υπερηφάνεια… Και, ως αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανεβάσατε στο Twitter τη δήλωση της κυρίας Μαρέβας Grabowski – Μητσοτάκη: “Δακρυγόνα σε οικογένειες, σε μητέρες με τα παιδιά μας, σε ηλικιωμένους; Γιατί; Ντροπή!”

Το 2019, μιλώντας στην Ολομέλεια, απευθυνόμενος στην τότε υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, αναφέρατε: “Η δική μας παράταξη είναι πιστή στο δάκρυ του αείμνηστου Εθνάρχου Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μακεδονία… Για σας, κυρία Κουντουρά, δεν έχω να πω τίποτα. Καταλαβαίνω ότι είναι ωραίο το υπουργείο Τουρισμού και προδώσατε μια ολόκληρη ιστορία σε ‘άλλες’ ιδέες. Ασφαλώς και εσείς καλά γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση μισός ψηφοφόρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων να σας ψήφιζε για βουλευτή, για να σας πει να ψηφίσετε αυτή τη συμφωνία, αλλά είναι προφανέστατο ότι θα το κάνετε μόνο για ίδιον όφελος. Και είναι πραγματική ντροπή. Δεν έχετε την παραμικρή πολιτική νομιμοποίηση να το κάνετε”.

Τι έγινε, κ. Γεωργιάδη, και ξαφνικά γίνατε ένθερμος υποστηρικτής του Τσίπρα, της Κουντουρά και των άλλων ομοίων τους, που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και ανάγκασαν έναν υπερήφανο λαό να νιώθει ντροπή για την κατάντια του; Οι “άλλες” ιδέες είναι ευπρόσδεκτες και σε σας τώρα; Εσείς γιατί στηρίζετε τώρα αυτή την επιζήμια για την Ελλάδα συμφωνία; Καταλαβαίνουμε πως είναι ωραίο το υπουργείο Ανάπτυξης και αρκετά προσοδοφόρο…Και να δούμε τι θα κάνουν οι δικοί σας ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές…

Μπορεί τον κ. Τσίπρα να μην τον αποκαλέσατε προδότη, αλλά στις 27 Ιανουαρίου 2019, σε προεκλογική σας εκστρατεία στα Γιάννενα, δηλώσατε τα εξής: “Καθένας που έχει έστω και λίγο πατριωτισμό μέσα του αισθάνεται μια φοβερή θλίψη. Το κράτος μας από σήμερα υποχρεούται να αναγνωρίζει τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες”. Εσείς πόσο πατριώτης αισθανθήκατε όταν δεχτήκατε τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα; Και πώς τον αναγνωρίσατε;

Αδωνις Γεωργιάδης: “Εθνικό έγκλημα η Συμφωνία των Πρεσπών”

Τελειώνοντας, σας υπενθυμίζουμε πως ο Ελληνισμός, και ιδιαίτερα οι Μακεδόνες, δεν ξεχνάμε τη στάση σας…

Με λύπη,

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ
Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας
Πρόεδρος: Γεώργιος Κοσμίδης

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά
Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος

Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής
Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Οντάριο
Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)
Πρόεδρος: Δημήτριος Γιουματζίδης

Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας

Πρόεδρος: Γιάννης Γκέγκας».

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.