Παγώνη: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση εμβολίου – 25 Σεπτεμβρίου πετάμε τις μάσκες

«Όλοι οι γιατροί έχουμε μεγάλη υποχρέωση απέναντι στους ασθενείς μας, στις οικογένειές μας και στους εαυτούς μας είναι υποχρέωσή μας οι γιατροί να εμβολιαστούμε», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα σχολιάζοντας την υπόθεση με την αναισθησιολόγο που είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Ωστόσο, όπως είπε, μέχρι στιγμής το ποσοστό των γιατρών στη χώρα μας που έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις ανέρχεται στο 92,3% και είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Παραδέχθηκε ότι το αντίστοιχο ποσοστό στο νοσηλευτικό προσωπικό είναι χαμηλό, αλλά σημείωσε ότι και αυτό ανεβαίνει σταδιακά και έχει φτάσει πλέον σε καλά επίπεδα.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά, εξέφρασε την αντίθεσή της στο να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τους συναδέλφους της, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να μπούμε σε ένα τέτοιο παζάρι».

Εκτίμησε, δε, ότι η αναισθησιολόγος που βρέθηκε θετική, θα αλλάξει τώρα στάση και θα πάει να εμβολιασθεί.

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, ο στόχος είναι το ποσοστό των πολιτών που έχουν εμβολιασθεί να φτάσει στο 50% μέχρι τέλος Ιουνίου, και στο 75% με 80% στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

«Τότε θα είμαστε ασφαλείς. Και εκεί συζητάμε αν θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών», τόνισε.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια εάν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί», ξεκαθάρισε, τονίζοντας πως όσοι εμβολιάσθηκαν τον Ιανουάριο, θα χρειαστεί να κάνουν μια ενισχυτική τρίτη δόση, γύρω στον Νοέμβριο με Δεκέμβριο.

Η ίδια εκτίμησε πως – εάν όλα πάνε καλά – «μετά τις 25 Σεπτεμβρίου θα πετάξουμε τις μάσκες και θα είμαστε πιο ελεύθεροι».

«Από τη στιγμή που θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί, δεν βλέπω νέο lockdown. Δεν θα ήθελα να φανταστώ ένα τέτοιο ενδεχόμενο», υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.