Δένδιας – Μπακογιάννη κάνουν «κουρελόχαρτο» την εθνική πολιτική έρευνας & εκμετάλλευσης των εγχώριων υδρογονανθράκων!

Σας θυμίζουμε τι δήλωσε στις 21 Απρ. 2021 ο Νίκος Δένδιας στο Arab News…

Η Ελλάδα πιστεύει στις ΑΠΕ, δεν πρόκειται να κάνει εξορύξεις για αέριο & πετρέλαιο στην Α. Μεσόγειο

Σε απάντηση των δηλώσεων του κ. Δένδια…σας παραπέμπουμε στις εθνικές μας θέσεις-Ενεργειακή διπλωματία όπως αυτές περιγράφονται στην οικεία σελίδα του ΥΠΕΞ.

2

3

ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
Επιπροσθέτως, σημαντικό πυλώνα της ενεργειακής πολιτικής, και κατ’ επέκταση, της ενεργειακής διπλωματίας της χώρας, αποτελεί η έρευνα και εκμετάλλευση των εγχώριων υδρογονανθράκων, η οποία σχετίζεται με θέματα τόσο ενεργειακής ασφάλειας, όσο και οικονομικής ανάπτυξης. Στόχος είναι η προσέλκυση ενδιαφέροντος εκ μέρους των διεθνών ενεργειακών ομίλων για έρευνες κοιτασμάτων σε νέα οικόπεδα και προς αυτή την κατεύθυνση κατατείνουν οι προσπάθειες και των Διπλωματικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό….
Δυο εβδομάδες μετά (2 Ιουν. 2021)

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, αναφέρθηκε και στους υδρογονάνθρακες…
Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια και της Ντόρας Μπακογιάννη που είναι πλήρως συντονισμένες και εναρμονισμένες…

Είναι στην ίδια κατεύθυνση πως…δεν μας ενδιαφέρει η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων…

ΑΡΘΡΟΥ
Δείτε τώρα και την εκτίμηση των ειδικών …

4

 Η “Wood Mackenzie”, από τις γνωστές συμβουλευτικές εταιρείες σε θέματα ενέργειας,  προβλέπει ότι η αναλογία υδρογονανθράκων προς ενέργεια μηδενικής εκπομπής άνθρακα στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα θα μετατοπιστεί από 90:10 το 2020 σε περίπου 85:15 έως το 2040. Η κατανάλωση άνθρακα κορυφώθηκε το 2014 και έκτοτε μειώθηκε καθώς ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας πιέστηκε μείωση των εκπομπών άνθρακα. Το αργό πετρέλαιο προβλέπεται να κορυφωθεί το 2036, ενώ το φυσικό αέριο αποτελεί επί του παρόντος βασική πηγή ενέργειας, καθώς είναι ο καθαρότερος υδρογονάνθρακας που παίζει βασικό ρόλο στις διάφορες προσπάθειες μείωσης του άνθρακα. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται να καλύψουν το 15% του παγκόσμιου ενεργειακού μείγματος

Κύριε Δένδια, κυρία Μπακογιάννη για να μην ξεχνιόμαστε, θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι η έρευνα και εκμετάλλευση των εγχώριων υδρογονανθράκων είναι εθνική μας θέση.

Επίσης η κυβέρνηση οφείλει να μας εξηγήσει εάν έχει αλλάξει η επίσημη εθνική μας θέση-πολιτική, στο θέμα διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.