Φρικτός απολογισμός της πυρκαγιάς στον Σχίνο με χιλιάδες ζώα να έχουν καεί ζωντανά

Ήδη εθελοντές της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Caesar’s Paradise και του φιλοζωικού σωματείου «Αδέσποτος Παλμός» συγκέντρωσαν είδη πρώτων βοηθειών και έσπευσαν στους οικισμούς Χάνι και Μάζι Μεγάρων για να διασώσουν ζώα που υπέστησαν εγκαύματα.

Συμφωνα με την ιδρύτρια της Caesar’s Paradise και εθελόντρια στη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, Νίκη Κονιδάρη:

Ο πόνος που αισθάνομαι αυτήν την στιγμή είναι αβάσταχτος, όλα είναι καμένα και δεν μπορείς να αναπνεύσεις από τους καπνούς. Όλα τα ζώα της άγριας ζωής κάηκαν προσπαθούμε να σώσουμε όσα έχουν απομείνει τραυματισμένα και να τα μεταφέρουμε στους κτηνιάτρους.

Έχουν καεί πολλά σπίτια ανθρώπων αλλά ευτυχώς είναι όλοι τους καλά. Είμαστε δίπλα τους. Η συμπαράσταση του κόσμου είναι τεράστια και τους ευχαριστούμε παρά πολύ όλους. Σήμερα θα μεταβούμε στην περιοχή Πευκενέας όπου υπάρχουν παρά πολλά αδέσποτα σκυλιά, να ψάξουμε και εκεί, γιατί χθες λόγω αναζωπυρώσεων δεν μας άφησαν. Είμαι ερείπιο ψυχολογικά.

Σκέφτηκα τι πέρασαν τα ζώα, σκέφτηκα τις περιουσίες των ανθρώπων…Η απόλυτη καταστροφή! Θα χρειαστούμε οικονομική βοήθεια για τα καμένα ζώα και για ότι χρειαστούν άνθρωποι θα είμαστε δίπλα τους.

Το φωτογραφικό υλικό είναι του Ανδρέα Μάρκου από το site newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.