Ξεκίνησαν τη συζήτηση για νέο γενικό lockdown: «Είμαστε μακριά ακόμη, αλλά…» – Βλέπουν μεταλλάξεις στο κέντρο

Δεν διέψευσε ούτε και επιβεβαίωσε την πιθανότητα ενός νέου γενικού lockdown ο  καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας σε τηλεοπτική συζήτηση.

Ο Χ.Γώγος και ερωτούμενος σχετικά με τις πιθανότητες ενός νέου γενικού lockdown είπε «ότι ένα γενικευμένο lockdown είναι πολύ μακριά από το να συμβεί, όμως αν χρειαστεί μπορεί να γίνουν μικρά τοπικά lockdown».

Με άλλα λόγια δεν απέκλεισε το γεγονός να έχουμε ξανά ένα γενικευμένο lockdown, περιοριζόμενος απλά να πει ότι «αυτό είναι πολύ μακριά για τώρα».

Ταυτόχρονα υποστήριξε πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες στα ΜΜΜ και στα νοσοκομεία:

Όπως είπε στους κλειστούς χώρους η μετάδοση είναι μεγαλύτερη, από την άλλη, στους ανοιχτούς χώρους τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα και οι εμβολιασμένοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να κυκλοφορήσουν και χωρίς μάσκα.

Μάλιστα σημείωσε  ότι αν εμβολιαστεί παγκοσμίως ο πληθυσμός δεν θα αναπτυχθούν νέες μεταλλάξεις, χωρίς να εξηγήσει που οφείλονται οι ήδη μεταλλάξεις που έχουν εμφανιστεί.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος. ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες μεταλλάξεις που δημιουργούνται, στο κέντρο της Αθήνας με στέλεχος του ιού φαίνεται ότι αυξάνει τη μετάδοση, χωρίς να διευκρινίσει από ποιους πληθυσμούς στο κέντρο της Αθήνας ξεπηδούν οι μεταλλάξεις αυτές.

Παράλληλα ο καθηγητής είπε ότι εάν  δεν εμβολιαστούν οι πληθυσμοί σε Ασία και Αφρική ο ιός θα εξαπλώνεται και θα δίνει τη δυνατότητα σε μεταλλάξεις να αναπτύσσονται

Πρόσθεσε ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά έναντι όλων των μεταλλάξεων μέχρι στιγμής, ενώ ζήτησε προσοχή για να μην δούμε στο μέλλον υπερμεταλλάξεις.

Το ερώτημα είναι,  εάν εμβολιαστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός, που πρότεινε για να σταματήσουν οι μεταλλάξεις πως θα δημιουργηθούν οι υπερμεταλλάξεις αυτές;

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.