Καταστήματα και σούπερ μάρκετ: Ανοιχτά την Κυριακή 16 Μαΐου – Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ αύριο, Κυριακή 16 Μαΐου και την επόμενη, 23 Μαΐου δίνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ για τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και την περαιτέρω άρση του lockdown.

Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ το επόμενο διάστημα επιτρέπεται κανονικά ξανά η λειτουργία των καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ. και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50τ.μ για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ. Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021 τόσο για τα εμπορικά καταστήματα όσο και για τα πολυκαταστήματα. Επίσης, σύμφωνα με την ΚΥΑ, επιτρέπεται τις καθημερινές να γίνει χρήση προαιρετικά ενός διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 21:00.

Ανοιχτά και τα σούπερ μάρκετ

Τη δυνατότητα να ανοίξουν και τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021 θα έχουν και τα σούπερ μάρκετ. Θα μπορούν να λειτουργούν μάλιστα, προαιρετικά, τις καθημερινές με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 22:30.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.