Εξέλιξη – βόμβα με το πλοίο της τουρκικής ηρωίνης!

Σε αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, με την οποία απηλλάγησαν ο πρώην συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, Αιμίλιος Κοτσώνης και ο υποναυλωτής του «Noor 1», Βασίλειος Κουρούβανης, αλλά και «έσπασαν» τα ισόβια στους καταδικασθέντες, προχώρησε η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Δημητριάδου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διάβασε τις 1.500 σελίδες του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και εντόπισε νομικές πλημμέλειες, κρίνοντας πως οι κατηγορούμενοι πρέπει να δικαστούν εκ νέου από άλλους δικαστές, για την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το «ναρκόπλοιο».

Την καθαρογραμμένη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, είχε στείλει στον Άρειο Πάγο η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, Βασιλική Τσιρώνη, για δικές του ενέργειες, ως προς το απαλλακτικό σκέλος της απόφασης με την οποία αθωώθηκαν ο πρώην συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη στα πετρέλαια στο Ντουμπάι, αλλά και στον Ολυμπιακό, Αιμίλιος Κοτσώνης και ο υποναυλωτής του «Noor 1», Βασίλειος Κουρούβανης.

Επίσης, η κυρία Τσιρώνη είχε ζητήσει να εξεταστεί αν ορθά χορηγήθηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη σε όλους τους καταδικασθέντες. Με την χορήγηση του ελαφρυντικού «έσπασαν» τα ισόβια της ποινής του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που είχαν επιβληθεί στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη, τον Γεώργιο Μπουρδούβαλη και τρεις Τούρκους.

Υπενθυμίζεται πως ο Αιμίλιος Κοτσώνης είχε απαλλαγεί με «ελαχιστότατες αμφιβολίες», όπως είχε αναφέρει στην ανάγνωση της απόφασης η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Κουφούδη, ενώ ο Β. Κουρούβανης ο οποίος θα υποναύλωνε το «Noor 1» για τη μεταφορά πετρελαίων από τη Λιβύη στο Ρίο της Πάτρας, είχε αθωωθεί κατά πλειοψηφία (4-1).

Η Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει την ενοχή τους

Την ενοχή των Κοτσώνη – Κουρούβανη είχε προτείνει η Εισαγγελέας της Έδρας του δικαστηρίου, Βασιλική Βλάχου, κρίνοντας πως μαζί με τους καταδικασθέντες Γιαννουσάκη – Μπουρδούβαλη «ενήργησαν με πλήρη συνείδηση και στα πλαίσια ενός οργανωμένου σχεδίου, προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος για τους ίδιους. Λόγω των γνώσεών τους ήταν σε θέση να οργανώσουν το σύνολο των ενεργειών για τη μεταφορά της ηρωίνης στην Ελλάδα».

Μετά την πρόταση για αναίρεση της δικαστικής απόφασης από την Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστασία Δημητριάδου, η υπόθεση θα ανατεθεί στο αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα κρίνει αν θα γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση, προκειμένου οι κατηγορούμενοι να δικαστούν εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Η συνέχεια εδώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.