Όταν ο Μάριος Σαλμάς έσπαγε τις πατέντες σε πανάκριβα φάρμακα πολυεθνικών

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ήταν ο άνθρωπος που εισήγαγε το σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των φαρμακευτικών προϊόντων τον Μάιο του 2013. Με υυτό το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), είναι παρών σε ολόκληρη την αλυσίδα διανομής, από την εισαγωγή ή παραγωγή ενός φαρμάκου έως και την αγορά του στο φαρμακείο από τον πολίτη. Γεγονός που βοήθησε το Δημόσιο να εξοικονομήσει πάνω από 100 εκατομμύρια €.

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο όμως εκείνης της εποχής είναι η προσπάθεια του τότε αναπληρωτή υπουργού υγείας Μάριου Σαλμά να σπάσει τις πατέντες για τα ακριβά φάρμακα των πολυεθνικών στην Ελλάδα! Γεγονός φυσικά που θα ζημίωνε με πολλά εκατομμύρια την γνωστή πολυεθνική. Το τι ακολούθησε, το γνωρίζουμε. Ο Σαλμάς, ο μόνος πολιτικός που συγκρούστηκε με τη Novartis κατονομάστηκε από μη προστατευόμενο ψευδομάρτυρα ως επίορκος!
Μιλάμε για τον ψευδομάρτυρα ο οποίος είναι μπλεγμένος σε όλο το σκάνδαλο από την αρχή μέχρι το τέλος.
Φυσικά, ο Σαλμάς κατέθεσε αγωγή εις βάρος του η οποία ακόμα εκκρεμεί.
Όλα αυτά λοιπόν σήμερα που συζητάει ολόκληρος ο πλανήτης για τις πατέντες, τα είχε προβλέψει από τότε ο Σαλμάς. Γι’ αυτό και κυνηγήθηκε…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.