Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των μαθητών

Την εκτίμηση ότι ο εμβολιασμός των μαθητών θα ξεκινήσει με τη νέα σχολική χρονιά εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. “Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρίσκεται στη διαδικασία να εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει πάρει έγκριση για εμβολιασμό από 16 ετών και άνω, και για τις ηλικίες 12-15 ετών” είπε, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

“Έχει ήδη εγκριθεί αυτό στον Καναδά και ο ΕΜΑ βρίσκεται στη διαδικασία να το εγκρίνει μέσα στις επόμενες μέρες ή εβδομάδες. Άρα, έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, η επόμενη σχολική χρονιά θα μας βρει με τη δυνατότητα να εμβολιάσουμε και τα παιδιά αυτής της ηλικίας”, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, εκτίμησε ότι οι μαθητές θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού από τον προσεχή Σεπτέμβριο. “Ο κ. Κικίλιας είπε ότι δεν είναι μακριά και αυτό. Εκεί χρειαζόταν και η έγκριση της επιστημονικής κοινότητας, οπότε είναι εύλογος χρόνος ο εμβολιασμός να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο”, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι το 60% με 70% του γενικού πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως, δηλαδή και με τις δύο δόσεις, τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου. Έως τώρα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση 2.450.000 και με τη δεύτερη 1.200.000 πολίτες.

Με τα σημερινά δεδομένα, πρόσθεσε ο υφυπουργός, θα ξεπεράσουμε τα 3.000.000 εμβολιασθέντων το μήνα. Ο κ. Γεωργαντάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μπόνους ελευθερίας στους εμβολιασθέντες, ωστόσο χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση, αφού ακόμη δεν έχει ανοίξει η εμβολιαστική διαδικασία για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τέλος, ανακοίνωσε ότι εντός Ιουνίου θα είναι έτοιμο και το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό και ότι μέσα στο Μάιο θα υπάρχει δυνατότητα να εμβολιαστούν και τα άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.