Συναγερμός από μαζικές αφίξεις μεταναστών στον Έβρο – Ο ρόλος του τουρκικού στρατού

Είναι ενδεικτικό πως καταγράφονται ομάδες των 50 και 100 ατόμων να φτάνουν στην Βόρεια μεριά του ποταμού, καθ’ όλη όλη την διάρκεια του 24ωρου και από εκεί να ανεβαίνουν στα βουνά με κατεύθυνση την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Για την κινητικότητα των μεταναστών έχει ήδη ενημερωθεί η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, με αστυνομικούς και συνοριοφύλακες που υπηρετούν στον Έβρο, να κάνουν λίγο για “νέα επιχείρηση μαζικής εισβολής στα Ελληνικά σύνορα, όχι από ένα σημείο, όπως στις Καστανιές αλλά από όλο το μήκος του ποταμού”.

3FE56AB5 9FDB 43C7 B690 60844555BB36

E6044FFD 7A2E 43CD A0DC 49A7ECDC8122

Τα Drones και ο ρόλος του στρατού

Όπως διαπιστώνουν άτομα με μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία και γνώση των ενεργειών των Τούρκων στον Έβρο, οι μετανάστες εκτιμάται πως προωθούνται μαζικά στην Ελλάδα με τις “ευλογίες” του τουρκικού στρατού και της τουρικής Στρατοχωροφυλακής, καθώς τα μονοπάτια που ακολουθούν είναι στρατικοποιημένες ζώνες στις οποίες κινούνται μόνο όσοι επιτρέπεται.

Παράλληλα αστυνομικές πηγές στον Έβρο, σημειώνουν πως, οι Τούρκοι σηκώνουν drones κατά μήκος του ποταμού, βλέπουν που υπάρχουν Ελληνικά περίπολα και αναλόγως προωθούν τους μετανάστες”. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως “πρέπει άμεσα να μεταφέρουν δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού στον Έβρο πριν να είναι αργά”, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν. Μάλιστα δεν κρύβουν την ανησυχία τους πως σε αντίθεση με τις Καστανιές που οι μαζικές αφίξεις αντιμετωπίστηκαν ακαριαία από τις Ελληνικές δυνάμεις, το νέο σχέδιο των Τούρκων θα είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμο. Οι μετανάστες αφού έρθουν στην Ελλάδα, στην συνέχεια κινούνται προς Ξάνθη, Κομοτηνή και από εκεί τα κυκλώματα λαθρο διακίνησης τους μεταφέρουν στην Θεσσαλονίκη, ενώ μεγάλο μέρος τους κινείται προς Θεσπρωτία για να περάσουν στην Αλβανία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.