Μένιος Φουρθιώτης: Ποινική δίωξη σε βάρος του – Για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα

Της Άννας Κανδύλη

Ποινική δίωξη για σωρεία αξιόποινων πράξεων ασκήθηκε σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη και ακόμη τριών συλληφθέντων. Συγκεκριμένα, τα αδικήματα που αποδίδονται στον τηλεπαρουσιαστή είναι:

Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά (πλημμέλημα)

Απόπειρα εκβίασης (πλημμέλημα)

Ψευδής καταγγελία (πλημμέλημα)

Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος (πλημμέλημα)

Στους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:

Σύσταση συμμορίας

Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού

Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση

Έκρηξη

Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας

Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)

Παράνομη οπλοκατοχή

Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή και να απολογηθούν.

Φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ για τις επιθέσεις στο σπίτι του

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του MEGA, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του τμήματος Εκβιαστών που χειρίστηκε την υπόθεση ότι υπήρξε σύνδεση μεταξύ του γνωστού παρουσιαστή και των δύο ποινικών, που είναι τα άτομα τα οποία πυροβόλησαν στο σπίτι του στον Διόνυσο. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης πλήρωσε 40.000 και δύο αυτά άτομα, 20.000 ευρώ στον καθέναν, μετρητά, έτσι ώστε να πάνε στις 16 Απριλίου το βράδυ και να πυροβολήσουν στο σπίτι του. Τότε, υπενθυμίζεται, για κακή τους τύχη, τα συγκεκριμένα δύο άτομα είχαν πέσει πάνω σε διερχόμενους ειδικούς φρουρούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο ύψος της Νέας Ερυθραίας. Δεν είχαν διστάσει μάλιστα να ανοίξουν πυρ εναντίον τους με το καλάσνικοφ ενώ κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους, τους είχε πέσει και ένα σακίδιο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να ταυτοποιήθηκε το DNA του ενός από τους δύο προσαχθέντες με γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σακίδιο που εγκατέλειψαν οι δράστες που ξέφυγαν της καταδίωξης. Επίσης, οι κάλυκες από τους πυροβολισμούς των αγνώστων εναντίον των αστυνομικών στην Εκάλη φέρεται να ταιριάζουν με τους κάλυκες που είχαν βρεθεί μια μέρα μετά έξω από το σπίτι του παρουσιαστή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.