Reuters: Η Ελλάδα θα άρει την καραντίνα για ταξιδιώτες από ΕΕ και πέντε άλλες χώρες

Σύμφωνα με το Reuters η Ελλάδα σκοπεύει να άρει τους περιορισμούς καραντίνας από την επόμενη εβδομάδα για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμη πέντε χώρες. Αφορά σε ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ για κορονοϊό. Το πρακτορείο επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε άρση της καταντίνας επτά ημερών για τους τουρίστες από το Ισραήλ, οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί και είχαν αρνητικό τεστ.

“Σταδιακά θα άρουμε τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου” δήλωσε το στέλεχος του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Κέρκυρας, αλλά και μέσω δύο συνοριακών διαβάσεων.

Οι τουρίστες από αυτές τις χώρες δεν θα τεθούν σε καραντίνα, αρκεί να αποδείξουν ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου COVID-19 ή δείχνουν στις αρχές αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες θα υπόκεινται στους εγχώριους περιορισμούς του lockdown.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, όλοι οι αλλοδαποί που φθάνουν στην Ελλάδα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ και να μπουν σε καραντίνα για επτά ημέρες. Για επιβάτες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απαιτείται επίσης δεύτερο υποχρεωτικό τεστ κατά την άφιξή τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.