Συγκλονίζει η αποκάλυψη της εφημερίδας Δημοκρατία για τη γιορτη των ναζί στα Χανιά

Μετά τον σάλο που προκάλεσε το δημοσιευμα της εφημερίδας Δημοκρατία για την ναζιστικη γιορτη που ετοιμάζουν στην Κρήτη οι νοσταλγοί του Χιτλερ, Για να τιμήσουν τους ναζί αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ που αιματοκύλησαν την Ελλάδα, τίθεται το ερωτημα αν η ελληνική κυβέρνηση του Κυριακου Μητσοτακη έδωσε άδεια για να λάβει χώρα η γιορτη που προσβάλει την μνήμη των Κρητικών.

84A91267 1A39 423D A3C4 2383BB0D2BCD

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του helleniscope.com που αναφέρει: «Η πρώτη σελίδα της εφημερίδας «δημοκρατία» της Αθήνας σήμερα φωνάζει «φάουλ» καθώς αποκαλύπτει τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» για τα 80 χρόνια από την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, όπου οι «πεσόντες αδερφοί τους πέτυχαν με επιτυχία το πρώτη στρατηγική αερομεταφορά στην ιστορία»!!

7D5A1BE4 050A 453A 9DD5 5818630B52CB Η αλλοίωση της ιστορίας είναι καταπληκτική, καθώς η τεράστια αποτυχία της «Επιχείρησης Mercury» ανάγκασε τον Χίτλερ να ακυρώσει όλες τις αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου!! Η αποτυχία τους, μετρούμενη από τεράστιες απώλειες, οφειλόταν στην ηρωική αντίσταση των συμμαχικών δυνάμεων στην Κρήτη, με τη βοήθεια χιλιάδων Κρητών που πολέμησαν τους ναζί αλεξιπτωτιστές με νύχια και με δόντια και τους έκανε να πληρώσουν ένα πολύ ακριβό κόστος σε θύματα. Ακολούθησε τεράστια λαϊκή αντίσταση κατά τη διάρκεια 4 ετών από τη γερμανική κατοχή της Κρήτης που οδήγησε στην απαγωγή του στρατηγού Kreipe, του μοναδικού Γερμανού στρατηγού που συνελήφθη στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου!! Οι Κρητικοί πλήρωσαν ένα βαρύ τίμημα καθώς οι Γερμανοί σκότωσαν χιλιάδες και έκαψαν στο έδαφος αρκετές πόλεις και χωριά…».

Όμως η διεθνής ιστοσελίδα κάνει και μια σοβαρότατη επισήμανση: «Αλλά η μεγαλύτερη ερώτηση από αυτή την ιστορία είναι: Ο Μητσοτάκης, η οικογένεια του οποίου είναι γνωστή για τις στενές σχέσεις με τη Γερμανία από τα χρόνια που η Κρήτη ήταν υπό κατοχή, έδωσε άδεια για την προσβολή της μνήμης των Κρητικών και των συμμάχων που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας για την ελευθερία;».

Για να δούμε, θα δώσει κανείς απάντηση στο ερώτημα;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.