Σήμερα τα πρώτα εμβόλια της Johnson & Johnson στην ΕΕ – Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα

Ξεκινούν σήμερα οι παραδόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson για τον κορονοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους και την εταιρεία.

Η εταιρεία είχε αρχικά προγραμματίσει να ξεκινήσει τις παραδόσεις της στις αρχές Απριλίου, αλλά καθυστέρησε την κυκλοφορία λόγω προβλημάτων παραγωγής.

“Οι πρώτες δόσεις φεύγουν από τις αποθήκες για τα κράτη μέλη σήμερα”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα. Όπως είχε δηλώσει μέσα στον μήνα ο Επίτροπος Βιομηχανίας της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ έως τα τέλη Ιουνίου και ακόμη 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, υπενθυμίζει το Reuters.

“Η Johnson & Johnson αρχίζει σήμερα να στέλνει το εμβόλιο στην ΕΕ. Πολύ καλά νέα”, δήλωσε ο Πέτερ Λίζε, ευρωβουλευτής του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ. “Μέχρι πολύ πρόσφατα, δεν ήταν σαφές αν η υπόσχεση αυτή θα τηρούνταν. Ωστόσο 50 εκατομμύρια δόσεις είναι σίγουρες” για το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε ο Λίζε, επισημαίνοντας πως έλαβε αυτή την πληροφορία από την εταιρεία και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που συντονίζει τις συνομιλίες με τους κατασκευαστές εμβολίων.

Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε σήμερα τις παραδόσεις σε χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τις προμήθειες για τον Απρίλιο και το δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως προγραμματίζει να παραδώσει το 2021 στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Το εμβόλιο φτάνει σήμερα στο Βέλγιο και αναμένεται να παραληφθούν 36.000 δόσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι εμβολιασμοί όμως θα ξεκινήσουν εντός λίγων ημερών, όπως αναφέρει το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες που αφορούν σε υλικοτεχνικές λεπτομέρειες.

Ο πρώτος εμβολιασμός με Johnson & Johnson αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και σύμφωνα με την Καθημερινή την ίδια ημέρα θα φτάσουν και στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου. Οι παραλαβές του εμβολίου της Johnson & Johnson θα βοηθήσουν ώστε να επιταχυνθεί η πρόσβαση των πολιτών στους εμβολιασμούς και θα εξασφαλίσει ότι θα φτάσουμε τον στόχο του εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού, έως το καλοκαίρι, σημειώνει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.