Ιδού οι πλαστές ταυτότητες του Μένιου Φουρθιώτη!

Τα χαλκευμένα δημοσιογραφικά έγγραφα που χρησιμοποιούσε ο παρουσιαστής για να εξαπατά τις δημόσιες υπηρεσίες

Παρόλο που είχε βουίξει ο τόπος ότι ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι δημοσιογράφος και δεν είναι μέλος σε καμία αναγνωρισμένη ένωση, ο… άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα είχε σχέδιο να αποκτήσει δημοσιογραφική υπόσταση και ιδιότητα μέσω διαπιστεύσεων που ζητούσε από τα υπουργεία. Η «δημοκρατία» φέρνει στο φως σήμερα το πλαστό δελτίο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ που χρησιμοποιούσε ο πρώην μάνατζερ ως το «κλειδί» που θα του ξεκλείδωνε τις πόρτες των υπουργείων, προκειμένου να παριστάνει και με τη βούλα τον… λειτουργό της ενημέρωσης!

Η ταυτότητα κάνει… μπαμ ότι είναι «μαϊμού», καθώς η φωτογραφία του Φουρθιώτη είναι από τις… ποζαριστές που χρησιμοποιεί στις διαφημίσεις του, ενώ στις ταυτότητες της ΕΣΗΕΑ οι φωτογραφίες λαμβάνονται εντός των γραφείων της γραμματείας και είναι πολύ κοντινές στο πρόσωπο. Ωστόσο, αυτή την ταυτότητα είχε αποστείλει ο Φουρθιώτης στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στην ενημέρωση ως διαπιστευμένος συντάκτης. Παριστάνοντας με την πλαστή ταυτότητα το τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, ζητούσε καθημερινή ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του υπουργείου και να προσκαλείται στις συνεντεύξεις υπουργού και υφυπουργού για να έχει τη δυνατότητα να θέτει ερωτήματα.

Ο ίδιος, μάλιστα, διατυμπάνιζε ότι είναι διαπιστευμένος ως πολιτικός συντάκτης στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Γενική Γραμματεία Τύπου, στην Προεδρία και στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Ανάπτυξης, καθώς και στην ΕΛ.ΑΣ. ως αστυνομικός συντάκτης! Βέβαια, αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του ότι ήταν διαπιστευμένος σχεδόν στο σύνολο των υπουργείων, γεννώνται πολλά ερωτήματα για το πώς έγινε αυτό… Ενα ακόμα μεγάλο ερώτημα είναι πώς είχε αποκτήσει «πάσο» που δίδεται από την ΕΛ.ΑΣ. σε διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες, το οποίο φέρει την υπογραφή του εκάστοτε αρχηγού.

Εκτός από την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, ο παρουσιαστής χρησιμοποιούσε και μία ακόμα του ΕΔΟΕΑΠ, του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στον οποίο εντάσσονται οι δημοσιογράφοι όταν είναι ήδη μέλη της ένωσης. Οπως είχε ήδη αναφέρει η «δημοκρατία», για την πλαστή ταυτότητα είχε λάβει γνώση η ΕΣΗΕΑ εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες. Και ο ίδιος, άλλωστε, είχε στείλει επιστολή στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ ομολογώντας ότι η ταυτότητα που χρησιμοποιεί είναι πλαστή και αποδίδοντας την πλαστογραφία σε… λάθος της γραμματέως του!

Άνω κάτω η ΕΣΗΕΑ για την καθυστερημένη αντίδραση

Πλήθος ερωτημάτων και έντονο προβληματισμό προκαλεί η καθυστέρηση με την οποία κινήθηκε η ΕΣΗΕΑ αναφορικά με το ζήτημα της πλαστής δημοσιογραφικής ταυτότητας που είχε στην κατοχή του ο Μένιος Φουρθιώτης και με την οποία… «σουλάτσαρε» στα διάφορα υπουργεία, απειλώντας θεσμικούς παράγοντες.

Παρά το γεγονός ότι η πρόεδρος της ένωσης ήταν ενήμερη για το γεγονός από τις 9 Φεβρουαρίου, μόλις χθες κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την πληθώρα δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, διευκρινίζει με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι ο κ. Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της Ένωσής μας και, εξ αυτού του λόγου, οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ενωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. Η υπόθεση αυτή, ωστόσο, φαίνεται πως έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς εντός της ένωσης, καθώς η παράταξη ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ σε χθεσινή ανακοίνωσή της εξαπολύει τα βέλη της προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ.

«Πριν από λίγο, η ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ έκανε αυτό που όφειλε να κάνει η πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ από τις 9 Φεβρουαρίου. Κατέθεσε καταγγελία ενώπιον της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνηθούν τα δημοσιεύματα και οι καταγγελίες για την υπόθεση με την πλαστή ταυτότητα Φουρθιώτη» αναφέρουν μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως, παρά τις αλλεπάλληλες αιτήσεις τους ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης, ουδέποτε τους κοινοποιήθηκαν τα σχετικά έγγραφα από την πρόεδρο.

«Θεωρούμε χρέος μας να διαφυλάξουμε το όνομα της ΕΣΗΕΑ, σε αντίθεση με τη Μαρία Αντωνιάδου, που για δύο μήνες έχει αφήσει να σέρνεται το όνομα του μεγαλύτερου πνευματικού σωματείου και να κατηγορείται ο δημοσιογραφικός κλάδος για προσπάθεια συγκάλυψης» καταλήγουν.

Σε εξέλιξη διπλή εισαγγελική έρευνα για τον απατεώνα με τα 1.000 πρόσωπα

Διπλή έρευνα αρχίζει για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, καθώς η εισαγγελία Πρωτοδικών αλλά και η Οικονομική Εισαγγελία βάζουν στο μικροσκόπιό τους τα πεπραγμένα του και τις καταγγελίες για εκβιαστικές συμπεριφορές που έκανε ο Γιάννης Βρούτσης σε βάρος του παρουσιαστή.

Την έρευνα, που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ανέλαβε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή και επικεντρώνεται στο αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις, όπως διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, απόπειρα εκβίασης, απάτη, απόπειρα απάτης και παράνομη βία. Πρόκειται για την υπόθεση που αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες ο τέως υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Ηρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας, γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάµε για παρακµή».

Παράλληλη έρευνα διατάχθηκε αυτεπάγγελτα από την Οικονομική Εισαγγελία, έπειτα από παρέμβαση του επικεφαλής της Χρήστου Μπαρδάκη. Σε αυτή θα γίνουν φύλλο και φτερό όλες οι οικονομικές και οι φορολογικές υποθέσεις του παρουσιαστή, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αδικήματα, όπως αυτά της απάτης και της απόπειρας απάτης αναφορικά με το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» και όχι μόνο.

Και γι’ αυτό το θέμα μίλησε στο Open ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο Φουρθιώτης εισέπραττε ποσά που δεν αντιστοιχούσαν στις μηνιαίες του απολαβές και υπολογίζονται συνολικά στα 200.000 ευρώ, ενώ βάσει δημοσιευμάτων λίγους μήνες πριν δήλωνε μισθό κάτω από 1.000 ευρώ!

Ο πρώην υπουργός Εργασίας απέφυγε να αναφέρει το ποσό που εισέπραξε ο παρουσιαστής, αποκάλυψε όμως ότι έλαβε χρήματα για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020, προτού εντοπιστεί η απάτη, αλλάξει ο νόμος τον Οκτώβριο και μπει πλαφόν μισθού στα 6.500 ευρώ. Οπως είπε ο κ. Βρούτσης, όλα άρχισαν τον περασμένο Δεκέμβριο: «Εκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα.

Η απάντησή μου στην εφημερίδα “Documento” αφορούσε εκείνα τα γεγονότα» είπε και πρόσθεσε: «Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας, όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Οταν έγινε μία φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος, και είπε όλα αυτά που είπε». Ήδη ο νυν υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης απέστειλε στον εισαγγελέα τον φάκελο με όλα τα στοιχεία, προκειμένου να επιστραφεί το τεράστιο ποσό στο δημόσιο ταμείο.

Στο υπόμνημα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιριών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από την υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «Συν-Εργασία».

Την ίδια ώρα ο Μένιος Φουρθιώτης έβγαλε στα ΜΜΕ ανακοίνωση, στην οποία όμως δεν αναφέρει το παραμικρό για την ταμπακιέρα, με τις καταγγελίες Βρούτση και τα 200.000 ευρώ. Ερωτήματα γεννούν όσα λέει για τον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη και τη σπουδή του να υποστηρίξει ότι δεν συνδέεται επιχειρηματικά μαζί του, αν και είναι ο βασικός παρουσιαστής στο κανάλι του και μάλιστα τον συνόδεψε στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο, με σκοπό να εκμαιεύσει φωτογραφίες με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.