Σοκ: Νεκρή 16χρονη που είχε προσβληθεί από κορονοϊό

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου μίας 16χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ από τη μητέρα της χωρίς τις αισθήσεις του στο Νοσοκομείο “Παίδων Αγία Σοφία”. Οι γιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης, ωστόσο δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή. Όπως διαπιστώθηκε είχε προσβληθεί από κορονοϊό και έχει ζητηθεί νεκροψία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, η Φιλιππινέζα μητέρα του παιδιού είπε στους γιατρούς ότι την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη η 16χρονη υπέφερε από διάρροια και εμετούς, ενώ από την Τετάρτη άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος. Όπως και να έχει, τα ακριβή αίτια του θανάτου της 16χρονης αναμένεται να διαπιστωθούν μέσα από την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία διενεργείται. Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δημόσιας Τηλεόρασης, εκτιμάται ότι είτε επηρεάστηκε από τη λοίμωξη covid19 η καρδιακή λειτουργία της 16χρονης είτε ότι επρόκειτο για θρόμβωση, ως συνέπεια της μόλυνσης από τον ιό. Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού είχε χάσει τη ζωή του πριν από έναν χρόνο από καρδιακό νόσημα.

Στη μονάδα λοιμώξεων του Αγία Σοφία νοσηλεύονται συνολικά 12 παιδιά διαφόρων ηλικιών έως την ηλικία των 15 ετών ανάμεσά τους και δύο νεογνά από μητέρες θετικές.

Η ζωή κανενός από αυτά δεν διατρέχει κίνδυνο. Τις τελευταίες εβδομάδες, κατά την κορύφωση του τρίτου κύματος παρατηρείται αυξημένος ο αριθμός των παιδιών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ κατά τους προηγούμενους μήνες τα παιδιά που νοσηλεύονταν στην μονάδα covid ήταν συνήθως δύο έως τρία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.