Καρδίτσα: Σάλος από καταγγελία για υπεξαίρεση τροφίμων

anastopoulos@politispress.gr

Σάλος έχει προκληθεί στην Καρδίτσα μετά τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Καρδίτσας Ουρανία Σούφλα, υπεξαίρεσε τρόφιμα και άλλα προϊόντα από δωρεές που προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς από την κακοκαιρία «Ιανός». Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 24/3 η αστυνομία, με παραγγελία της εισαγγελίας Καρδίτσας, πήγε στο σπίτι της Ουρανίας Σούφλα, έπειτα από καταγγελία για υπεξαίρεση τροφίμων. Εκεί φαίνεται ότι οι άντρες της ΕΛΑΣ, εντόπισαν πακέτα μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, λάδι, κονσέρβες και άλλα είδη.

Η συγκεκριμένη αντιδήμαρχος δεν έπαιρνε θέση μέχρι και σήμερα όπου παραιτήθηκε, αφού το θέμα απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα στα social media και όχι μόνο. Ανάμεσα στα πολλά σχόλια που έγιναν στην «Ανοιχτή Ομάδα Καρδίτσας», αναγράφεται ότι : «Η κοινωνία της Καρδίτσας συγκλονίζεται από το θέμα που βγήκε στη δημοσιότητα με το πλιάτσικο της κυρίας Ουρανίας Σούφλα αντιδημάρχου Καρδίτσας.Τα στόματα άνοιξαν και επίσημα και ανεπίσημα. Κουβέντες που γίνονται από το πρωί μέσα στην πόλη είναι ότι όλοι ήξεραν το ποιόν της συγκεκριμένης κυρίας. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες ότι η συγκεκριμένη κυρία θεώρησε τσιφλίκι της το στρατόπεδο στο οποίο μοιραζόταν τα τρόφιμα και σε όποιον ήξερε έδινε και σε όποιον δεν ήξερε ή δεν συμπαθούσε του έλεγε ότι τελείωσαν».

Η αντιδήμαρχος με τη σειρά της ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα σχετικά με τις καταγγελίες, ενώ ο οι δημοτικές αρχές επιβεβαίωσαν την έφοδο της ΕΛΑΣ.

Ο δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας Κώστας Γκαβογιάννης, αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr τα εξής: «έχω ζητήσει από τις 25 του περασμένου Νοέμβρη επίσημα στοιχεία για τις δωρεές. Πόση ακριβώς βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης ήρθε στο Δήμο και από ποιους; Αναλυτικά και εγγράφως. Με αριθμό πρωτοκόλλου. Αυτή τη βοήθεια ποιος ή ποιοι τη διένειμαν και σε ποιους; Η Πρόνοια είχε ρόλο και ποιόν; Ποιοι είχαν αναλάβει το συντονισμό; Δίνοντας αυτά τα στοιχεία στη δημοσιότητα αναλυτικά φυσικά, γιατί αν δεν υπάρχουν οι αναλυτικές καταστάσεις ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι θέλει και όπως είναι γνωστό τα παράπονα των δημοτών για τη διανομή της βοήθειας ξεκίνησαν από τον περασμένο Οκτώβρη.
Τελικά, μετά από δύο μήνες μού έδωσαν μια απάντηση με ένα χαρτί γραμμένο στο…γόνατο που έλεγε ότι παραλάβαμε τόσα κιλά φακές, τόσα κιλά φασόλια, καθόλου συγκεκριμένα στοιχεία παράδοσης- παραλαβής. Πού πήγαν τόσα στρώματα, μιλάμε για μεγάλες ποσότητες, τόσα έπιπλα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Έτσι, πήγα στον εισαγγελέα. Χθες μάλιστα υπήρξε μια ψευδής μαρτυρία από τον δήμαρχο ο οποίος είπε ότι για τα πράγματα που βρέθηκαν στο χωριό, υπήρχε συνεννόηση για διανομή με τον πρόεδρο αλλά και τον παππά του χωριού. Ο πρόεδρος τον διέψευσε. Φαίνεται πάντως ότι μέχρι χθες, ο δήμαρχος προσπαθούσε να καλύψει την αντιδήμαρχο».

Η σημερινή επίσημη δήλωση του δημάρχου αναφέρει τα εξής: «Έκανα σήμερα δεκτή την παραίτηση της αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης κ. Ουρανίας Σούφλα μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση της. Επειδή οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το όλο θέμα, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Το είπαμε από τη πρώτη στιγμή και το εννοούμε: Η παρούσα Δημοτική αρχή, πορεύεται με πυξίδα τη νομιμότητα, την απόλυτη διαφάνεια και δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί»

Όσο για τη δήλωση της κα Σούφλα, αυτή είναι η εξής:
«Για λόγους ευθιξίας εξαιτίας αναληθών δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και με σκοπό να προστατέψω τον κόπο των δεκάδων εθελοντών και των Προέδρων των Κοινοτήτων μας αλλά και την προσφορά χιλιάδων δωρητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για βοήθεια προς το Νομό μας υπέβαλλα την παραίτηση μου από τη θέση της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης.
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα σκοπός μου ήταν να στηρίξω τους απόρους και τα ξεχασμένα χωριά μας. Παρέλαβα άδειες αποθήκες και παραδίδω τόνους τροφίμων. Διερευνάται για ποιο λόγο είχα ποσότητα τροφίμων στην αποθήκη μου, και όχι στο σπίτι μου όπως τεχνηέντως διασπείρουν ορισμένοι, ενώ έχω προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που δείχνουν τους δικαιούχους αυτών. Επίσης, δεν έγινε κάποια έφοδος, όπως κάποιοι κακόβουλα διαδίδουν, αλλά εγώ οδήγησα την υπηρεσία και υπέδειξα που βρίσκονται τα τρόφιμα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αποκαταστήσω την τιμή και την υπόληψή μου και δεν θέλω κανείς να υπονοεί ότι θα χρησιμοποιήσω μια θέση ισχύος για να το πετύχω. Έχω την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα δικαιωθώ».

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.