Ο Ερντογάν έστειλε επιστολή στη Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου

Αντιφατική τακτική ακολουθεί για ακόμη μια φορά η Τουρκία προς τη χώρα μας. Από τη μια προκαλεί με υπερπτήσεις και παράτυπες navtex και από την άλλη ο Ερντογάν απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για την ευημερία και την ευτυχία της Εξοχότητάς σας και του Ελληνικού λαού και εύχομαι οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών μας να αναπτυχθούν σε κάθε τομέα μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας», έγραφε χαρακτηριστικά η επιστολή του Τούρκου προέδρου.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος μας στέλνει μήνυμα για την 25η Μαρτίου.

-Το έκανε φέτος, μ’ αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, απευθυνόμενος πρωτίστως στην ΠτΔ και… δευτερευόντως στον ελληνικό λαό.

-Μίλησε και για διάλογο… αν και οι Τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Με υπερπτήσεις, παραβιάσεις και… παράτυπες navtex!

Μπορεί η Άγκυρα να φόρεσε το καλό της προσωπείο στο παρά 5 της Συνόδου Κορυφής, όμως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν της έδωσαν «λευκή επιταγή».

«Όπως καθιστά σαφές το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χάρη στη συστηματική προσπάθεια του Πρωθυπουργού το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία αποτελεί πλέον ευρωτουρκικό ζήτημα. Με αυτοπεποίθηση, ενεργό εξωτερική πολιτική και ισχυρές συμμαχίες, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα», έγραψε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο twitter.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.